06 / 05 / 2024

Ziraat Bankası’ndan çok önemli duyuru… Ziraat Kart’ınız varsa mutlaka bakın! Paranız yanmasın!

Ziraat Bankası’ndan çok önemli duyuru… Ziraat Kart’ınız varsa mutlaka bakın! Paranız yanmasın!

Ziraat Bankası’ndan müşterilerine önemli bir son dakika uyarısı geldi. Ziraat Kart sahibiyseniz hesaplarınızı mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor.



Bankadan yapılan açıklamada, Haziran ayına işaret edilerek vatandaşlara uyarıda bulunuldu. Banka mudilerinin hesaplarının zaman aşımına uğramaması için hesaplarını kontrol etmeleri önem taşıyor. Bu konuda uyarıda bulunarak müşterilerine açıklama yapan Ziraat Bankası, tüm müşterilerinin hesapalarını kontrol etmeleri çağrısında bulundu.

Peki zaman aşımı hangi tarihten itibaren geçerli? Paranızı nasıl geri alabilirsiniz?

O TARİHE KADAR GERİ ALMAK MÜMKÜN

Belirtilen tarihe kadar eski hesaplarında para olup olmadığını kontrol eden kişiler, eğer varsa bu parayı bankadan çekebilecek. Ancak o tarihten sonra bu paraları çekmek mümkün olmayacak çünkü zaman aşımına uğramış olacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu aracılığıyla,  yeni yılın gelişiyle birlikte milyonlarca müşteriye uyarı mesajları gitmeye başladı. Buna göre, eğer hesabınızda para olduğunu tespit ederseniz, bu tarihe kadar parayı çekebileceksiniz.

 Ziraat Bankası’ndan çok önemli duyuru… Ziraat Kart’ınız varsa mutlaka bakın! Paranız yanmasın!

SON TARİH 15 HAZİRAN

Daha önce açılmış eski vadesiz hesaplarda kalan, unutulmuş olan bakiyenin çekilmesine yönelik uyarılar yapılıyor. Ziraat Bankası konuya ilişkin yaptığı açıklamada,  zaman aşımından kurtulmak için başvuruların 15 Haziran 2023 tarihine kadar yapılmasının önemini vurguladı. Eğer müşteri n parasını geri almak için başvurmazsa,  hesapta kalmış bulunan para TSMF'ye devri yapılacak ve bir daha geri alınması mümkün olmayacak.

5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nda yer alan 62. Maddede, bankalar nezdindeki katılım fonu, mevduat,  emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlemi, talebi veya herhangi bir yazılı talimat tarihinden itibaren 10 yıl içinde aramayanların hesabı, zaman aşımına uğrayacak.

Migros’ta Solo Dev Havlu ve Signal Diş Macunu yarı fiyatına düştü! 20 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Bildiğiniz her şeyi unutun!  Altın kahini İslam Memiş açıkladı… Parasını buraya yatıran karşılığını deste deste alacak

Aile Bakanlığı açıkladı… Tam 1.250 TL ödenecek! Başvuru süresini kaçırmayın…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön