22 / 05 / 2024

Ziraat Bankası'ndan yeni hamle! 6 ay süresince ertelenecek

Ziraat Bankası'ndan yeni hamle! 6 ay süresince ertelenecek

Ziraat Bankası deprem bölgesine ikamet eden afetzedelere destek veriyor. Zelzele ile sarsılan illere yazı göndererek ''6 ay içinde vadesi gelecek kredilerinin vadesinin ötelenmesi halinde 6 ay boyunca menkul kıymet tesisi ve zorunlu karşılıklardan muaf tutulacağı''nı bildirdi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Türkiye'yi hüzne boğan Depremde Tüm türkiye birleşti, kenetlendi ve herkes kolları sıvadı.devlet kurumları ve öel sektör de dahil olmak üzereherkes etki edeceği alanı değerlendirip yardımlar yapmaya başladı. Bu yardımları yapan kurumlrdan birisi de Ziraat Bankası. Bankalara gönderilen yazıda deprem bölgesinde ikamet edenlere yönelik aldığı karar bildirildi.

TCMB, deprem sonrası menkul kıymet ve zorunlu karşılıklara ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili bankalara bilgilendirme yazısı gönderdi.

Bu kapsamda, bankalar 6 Şubat itibarıyla deprem bölgesinde yerleşik olan kişilerin, vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi  gelecek kredilerinin vadesinin ötelenmesi halinde, bu kredilerin menkul kıymet tesisi ve zorunlu karşılıklardan kriterlerinden muaf tutulacak.

Ziraat Bankası ndan yeni hamle! 6 ay süresince ertelenecek

Bankalara gönderilen yazıda, 6 Şubat itibarıyla Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da yerleşik olan KOBİ’lere kullandırılan veya kullandırılacak kredilerin harcama mukabili belge uygulamasına tabi olmamasının uygun olacağı bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön