29 / 04 / 2024

Zirve yine Türkiye'de! Altın alımları sürüyor

Zirve yine Türkiye'de! Altın alımları sürüyor

WGC’nin bilgilerine göre evvelki senenin en büyük altın alıcısı olan TCMB, ocak ayında da liderlik koltuğunu kimseye bırakmadı.



Altın, uzun süredir yatırımcılar için güvenli bir liman olarak kabul edilir. Altın, ekonomik istikrarsızlık, enflasyon veya para birimlerindeki devalüasyon gibi faktörlere karşı koruma sağlayabilir. Ancak, altın yatırımı her zaman risksiz bir seçenek değildir.

Altın almadan önce dikkate almanız gereken birkaç faktör vardır. İlk olarak, altının fiyatı dalgalanabilir ve piyasalardaki değişimlerden etkilenebilir. İkinci olarak,
 altın alırken dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız. Altın kalitesi, fiyatı ve güvenliği gibi konularda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Son olarak, altın yatırımının portföyünüzdeki diğer yatırımlarla uyumlu olduğundan emin olmalısınız.

Zirve yine Türkiye de! Altın alımları sürüyor

WGC ye göre 2022’nin en büyük alıcısı olan Türkiye Merkez Bankası (TCMB) Ocak ayın da en büyük alımı yapan merkez bankası oldu. TCMB ocak ayında gerçekleştirdiği 23 ton altın alımıyla rezervlerini 565 tona çıkardı. Çin Merkez Bankası (PBOC) da 2022 senesinin son iki ayında yaptığı 62 tonluk altın alımının üstüne 15 ton alım daha gerçekleştirerek rezervlerini 2 bin 25 tona yükseltti. PBOC’nin altın rezervleri toplam rezervlerin ise yüzde 3,7 sini kapsıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön