16 / 05 / 2024

Zirve yine Türkiye'de! Altın alımları sürüyor

Zirve yine Türkiye'de! Altın alımları sürüyor

WGC’nin bilgilerine göre evvelki senenin en büyük altın alıcısı olan TCMB, ocak ayında da liderlik koltuğunu kimseye bırakmadı.



Kazakistan Merkez Bankası ise yeni senesinin ilk ayında altın rezervlerini 4 ton yükselterek 356 tona çıkardı. Avrupa Merkez Bankası’nda ise birliğin para birimine geçen Hırvatistan’ın aralık ayında alımını yaptığı 2 tonluk rezerv ile yükseliş gösterdi. Özbekistan Merkez Bankası ise ocak ayındaki 12 tonluk satışıyla bu alımları eşitleyen tek merkez bankası oldu.

Zirve yine Türkiye de! Altın alımları sürüyor

‘REJİM DEĞİŞİKLİĞİ OLMAZ İSE TL’DE DÜŞÜŞ SÜRECEK’

Reuters’ın yaptığı ‘Çinin tekrar açılması gelişen para birimlerinde toparlanmaya sebep olacak’ başlıklı haberde “2022 senesinde  en kötü verimi gösteren gelişen para birimi Türk Lirası gelecek 6 ayda yüzde 12 gerileyecek ve dolar/TL kuru 21.68 düzeyine yükselecek” ifadeleri kullanıldı. Anket içindeki para birimlerinden TL haricinde düşmesi beklenen tek gelişen para birimi Meksika Pesosu oldu.

Wells Fargonun uluslararası ekonomisti Brendan McKennanın röportajında “Bağımsız bir merkez bankasının olmaması ve ortodoks olmayan para politikası görüşü, Mayıs ayında yapılacak seçimlerde bir rejim değişikliği olmadıkça, öngörülebilir gelecekte TL’nin dolar karşısında zayıflamasına neden olacaktır” dedi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön