05 / 05 / 2024

Zonguldak Fener sentetik sahasında soyunma odaları için çalışma yapılıyor!

Zonguldak Fener sentetik sahasında soyunma odaları için çalışma yapılıyor!

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, mevcut soyunma odaları ile ilgili çalışmaları yapabilmeleri için sit kurulundan ve anıtlar kurulundan, koruma kurulundan gerekli izinlerin alınması halinde yapacaklarını belirtti...




Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Fener sentetik sahada incelemelerde bulunarak, mevcut soyunma odaları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz yaptığı açıklamada, mevcut soyunma odaları ile ilgili çalışmaları yapabilmeleri için sit kurulundan ve anıtlar kurulundan, koruma kurulundan gerekli izinlerin alınması halinde yapacaklarını belirtti. Akdeniz, “Fener sentetik sahamız yapıldı, hizmete açıldı. Pazar günü burayı ziyaret ettiğimde sabahın dokuzunda antrenmanların başladığını akşam geç saatlere kadar yoğun bir şekilde kullanılıyor. Tabi Fener sentetik sahası yapılırken burası koruma kurulunun kapsama alanı içerisinde olduğu için, sit alanında olduğu için mevcut soyunma odaları ile ilgili çalışmaları yapamamıştık. Şimdi mevcut soyunma odasının yenilenmesi, daha nezih, daha düzgün bir ortamda sporculara daha hijyenik bir ortam sağlamak amacıyla bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. İnşallah çalışmalarımız bittiğinde belediye ve ilgili kurumlardan gerekli izinler çıkarsa buradaki mevcut soyunma odasını ya da tam karşıdaki iki futbol sahasının arasında bir alan düşünüyoruz. Oralarda hangisi uygun olursa, geçerse oralara yapmayı planlıyoruz. Buda yapıldığı zaman buraların kullanım alanları daha uzun süreli ve daha fazla kişi tarafından kullanılması sağlanacak. Bu amaçlı çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah olabilir diye düşünüyoruz. Parasal olarak Gençlik ve Spor Bakanlığın’dan spor genel müdürlüğümüzün bu konuda destekleri zaten yanımızda. Parasal olarak bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyoruz ama sit kurulundan ve anıtlar kurulundan, koruma kurulundan gerekli izinleri alırsak inşallah yapacağız” dedi.



Haber Erciş


Geri Dön