28 / 04 / 2024

Zonguldak Gelik'te obruklar nedeniyle bazı evlerde hasar meydana geldi!

Zonguldak Gelik'te obruklar nedeniyle bazı evlerde hasar meydana geldi!

İl Afet ve Acil Durum ( AFAD ) Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayiçi Mahallesi'ndeki obrukların oluşmasında yer altındaki su kaynaklarının etkili olduğunu söyledi...



Çökme nedeniyle bazı evlerde hasar meydana geldiğine dikkati çeken Güngör, beldenin riskli bir konumda bulunduğunu anlattı.


Belediyeyle ortaklaşa çalışma başlattıklarını ifade eden Güngör, şöyle konuştu:


"Obrukların oluşmasının ardından ekiplerimiz rapor tuttu. Gelik beldesinde bu şekilde obrukların oluşabileceği yerler çok. Buralarda yer altı suyu bol miktarda var. Bu tür obrukların oluşmasının nedeni yer altı suyudur. Obruklar nedeniyle mahalledeki bazı evlerde hasar meydana geldi. Hasar gören evlerde, belediyeyle çalışma başlattık. İncelemelerin ardından sonucu mahalle sakinlerine duyuracağız. Çalışmanın ardından mahallede bulunan vatandaşları ya taşıyacağız ya da başka bir yol düşünülecek. Ne kadar alanı kapsayacağı ve mahallede bulunan hangi evleri etkileyeceğini çalışmanın ardından öğreneceğiz.


Belediyenin çalışması sonuçlanınca jeoloji mühendislerimizle inceleme yaparak AFAD Başkanlığına bildireceğiz."


Mahalle sakinlerinden Ali Kara (59) ise mahallede 15-20 hanenin duvarlarında çatlak ve yarıklar oluştuğunu belirterek, "Obruk oluştuğunda biz de merak edip ip salarak teneke attık. Aşağı yukarı 100 metre derinliği var. Buranın belediye tarafından doldurulmasının sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Uzman ekiplerin inceleme yapması ve ona göre hareket edilmesi gerekir" diye konuştu.


AA


Geri Dön