27 / 04 / 2024

Şanlıurfa'daki depremde bazı evlerde çatlaklar oluştu!

Şanlıurfa'daki depremde bazı evlerde çatlaklar oluştu!

Şanlıurfa'da merkez üssü Hilvan olan 4,1 büyüklüğündeki deprem sebebiyle bazı evlerde çatlaklar meydana geldi.



Şanlıurfa'da merkez üssü Hilvan olan 4,1 büyüklüğündeki deprem sebebiyle kırsal mahalledeki bazı evlerde çatlaklar oluştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Hilvan ilçesindeki depremden sonra kent genelinde sahaya çıkan AFAD ve jandarma ekipleri, başlattıkları tarama çalışmalarına devam ediyor. Deprem sebebiyle bazı kırsal mahalledeki evlerde çatlaklar oluştu.

Depremin hissedildiği yerlerden olan kırsal Gazibey Mahallesi'nde, vatandaşlar depremden sonra konutların çıkarak ağaç gölgesinde bekleyişlerine devam ediyor. Depremle mahalledeki birçok evde çatlaklar oluştuğu gözlemlendi.

AFAD ekipleri, bölgeye gelerek evlerde incelemeler yaptı, evlerden fotoğraflar çekti ve kayıt altına aldı.

Mahalle sakinlerinden Kemal Karakeçili, deprem sırasında konutunda olduğunu ve başlayan sarsıntıyla çocuklarıyla beraber dışarı çıktığını belirtti.

Kenan Karakeçili de deprem sırasında evde dinlendiğini ve depremin yaşanmasıyla ayağa fırlayarak kapıya yöneldiğini söyledi.

Sarsıntı sebebiyle kapıyı açamadığını belirten Karakeçili, "Kapı sıkıştığı için açamadım. Daha sonra panikle pencereden atladık çocuklarımla birlikte. Bu şekilde dışarı çıktık. Şu anda dışarıda beklemeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Adile Karakeçili ise deprem sebebiyle büyük korku yaşadıklarını, evlerinde çatlaklar oluştuğunu, bir çok malzemelerinin sarsıntı sırasında yere düştüğünü söyledi.

Büyük Ördek Mahalle Muhtarı Hadi Yazar da mahallelerindeki 7 evde hasar oluştuğunu söyledi.

Hadi Yazar, yetkililerin destek beklediklerini, artçı sarsıntılar olabilir korkusuyla dışarıda bekleyişlerini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

 

Şanlıurfa'daki inşaatlara mesafe uyarısı!


Geri Dön