13 / 05 / 2024

Zonguldak Gelik obruk

Zonguldak Gelik obruk

İl Afet ve Acil Durum ( AFAD ) Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayiçi Mahallesi'ndeki obrukların oluşmasında yer altındaki su kaynaklarının etkili olduğunu söyledi...

Zonguldak Gelik futbol sahası ihalesi 13 Temmuz'da yapılacak!

Gençlik Spor Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından Gelik beldesine sentetik futbol sahası yapılacak. 13 Temmuz 2015 tarihindeki ihalenin ardından başlayacak çalışmanın 2.5 ayda tamamlanması bekleniyor.

Zonguldak'ta kaçak kömür ocağında göçük meydana geldi!

Zonguldak'ta Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde yer alan kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte bir işçi mahsur kaldı. Ocakta mahsur kalan 1 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Zonguldak'ta maden ocağında metan gazı patladı!

Maden ocağında metan gazı patladı. Zonguldak'ın Gelik beldesindeki maden ocağında meydana gelen metan gazı patlamasında 3 kişi yaralandı. Patlama sırasında ocakta bulunan Mustafa Çelik, Hüseyin Çelik ve Canberk Bozok yaralandı.

Zonguldak Alaplı TOKİ başvurusu! 2+1 daire 73 bin lira!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Zonguldak Alaplı’da toplu konut uygulaması kapsamında 1 adet konut; kurasız, başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile Açık Satışa sunuluyor...

Çelik sektörü ihracatının lideri Zonguldak!

Zonguldak'ta çok ihracat yapılan sektör, çelik oldu Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, kentte geçen yılın ocak-şubat döneminde yapılan 52 milyon 924 bin dolarlık ihracat, bu yılın aynı aylarında 40 milyon 880 bin dolara geriledi.

Zonguldak'ta hava kirliliğine karşı protokol imzalandı!

Zonguldak’ta hava kirliğine neden olan faktörlerin belirlenmesi amacıyla Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) arasında protokol imzalandı. Zonguldak bölgesindeki ısınma, ulaştırma ve sanayi kaynaklı hava kirleticiler belirlenecek...

Sivas, Afyonkarahisar, Zonguldak ve Batman'da kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 2014!

Kentsel dönüşüm kapsamında Sivas'ta ev sahipleri ve kiracılara ne kadar kira yardımı ödenecek? İşte Sivas, Afyonkarahisar, Zonguldak ve Batman'da kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 2014!

Zonguldak'ta özel maden ocağında göçük meydana geldi!

Zonguldak' ta özel bir maden ocağında göçük meydana geldi. Zonguldak' ta özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte 39 yaşında ki 1 işçi yaşamını yitirdi.

Abdullah Torun: Obruk Şelalesi'ni Türkiye'ye tanıtacağız!

Abdullah Torun, Saimbeyli'nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan ancak bugüne kadar layıkıyla değerlendirilemeyen Obruk şelalesinin çevresinde gerekli düzenlemeleri yaparak, Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağını ifade etti

Tuna Ev Zonguldak'ta şube açıyor!

Tuna Ev rotasını Zonguldak'a çevirdi. Tuna Ev Satış ve Pazarlama Bölüm Başkanı Murat Akdağ, "Seçkin, sektör açısından bulunmamız gereken, tüketicinin kolay ulaşabileceği noktalarda yer alacağız.

Zonguldak Kilimli ilçesinin 2 köyü Merkez ilçesine bağlandı!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Merkez bucağı sınırlarında yer alan Sarpça Köyü'nün ve yine aynı ilçede Merkez bucağında yer alan Sofular Köyü'nün ilin Merkez ilçesi Merkez bucağına bağlanması kararlaştırıldı

Zonguldak Adliyesi ek binasının inşaatı sürüyor!

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, adliye ek binası inşaat çalışmasının yıl sonu içinde biteceğini ifade etti. Bir yıl içinde tamamlanması beklenen yeni binanın modern bir yapıda olacağını kaydetti...

Zonguldak Saltukova'da TOKİ 256 konut projesinde kura çekilecek!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeTOKİı tarafından yürütülen 256 konut projesi kapsamında, kura çekileceği açıklandı. Düzlü, "Caddelerde yapılan elektrik hatlarının yapımı enerji dağıtım şirketleri tarafından yapılmalı." dedi.

Zonguldak Gelik obruk Haberi

Zonguldak Gelik obruk

Çökme nedeniyle bazı evlerde hasar meydana geldiğine dikkati çeken Güngör, beldenin riskli bir konumda bulunduğunu anlattı.


Belediyeyle ortaklaşa çalışma başlattıklarını ifade eden Güngör, şöyle konuştu:


"Obrukların oluşmasının ardından ekiplerimiz rapor tuttu. Gelik beldesinde bu şekilde obrukların oluşabileceği yerler çok. Buralarda yer altı suyu bol miktarda var. Bu tür obrukların oluşmasının nedeni yer altı suyudur. Obruklar nedeniyle mahalledeki bazı evlerde hasar meydana geldi. Hasar gören evlerde, belediyeyle çalışma başlattık. İncelemelerin ardından sonucu mahalle sakinlerine duyuracağız. Çalışmanın ardından mahallede bulunan vatandaşları ya taşıyacağız ya da başka bir yol düşünülecek. Ne kadar alanı kapsayacağı ve mahallede bulunan hangi evleri etkileyeceğini çalışmanın ardından öğreneceğiz.


Belediyenin çalışması sonuçlanınca jeoloji mühendislerimizle inceleme yaparak AFAD Başkanlığına bildireceğiz."


Mahalle sakinlerinden Ali Kara (59) ise mahallede 15-20 hanenin duvarlarında çatlak ve yarıklar...