18 / 05 / 2024

Zonguldak Karaelmas Stadyumu'nun temeli 2017'de atılacak!

Zonguldak Karaelmas Stadyumu'nun temeli 2017'de atılacak!

Karaelmas Kemal Koksal Stadyumu'na yapılacak olan 3 bin taraftar kapasiteli kapalı tribün inşaatı devam ediyor.



Karaelmas Kemal Koksal Stadyumu'na yapılacak olan 3 bin taraftar kapasiteli kapalı tribün inşaatı devam ediyor. 


İhaleyi kazanan firma ekipleri tarafından temel kazı çalışmaları yürütülürken, geçtiğimiz hafta yıkılan yol duvarı yeniden yapılıyor. 


İnşaatın hızlı şekilde ilerlediğini belirten şantiye şefi Anıl Hüseyin Erel, 

2900 metre karelik alanda yürüttükleri çalışmaların 1500 metre karelik kısmında temel kazı çalışmalarını tamamladıklarını ve zemin betonun döküldüğünü belirterek şunları söyledi," 2 bin 900 metre karelik alanda yaptığımız çalışmalar sonrasında 1500 metre karelik bölümde hafriyat kazı çalışmasını tamamladık. Zemin betonunu döktük. 


Temel altı izolasyon, ısı yalıtımı malzemelerini 

döşedik. Temel için demirlerin bağlanmasına başladık. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken bir talihsizlik yaşadık. Yol tarafındaki duvar çöktü. Çöken duvar yıllar önce kalitesiz malzemelerden yapılmış betonun içine demir kullanılmamış. Temel kazısı yapılmadan düz zemine duvar yapılmış. Üç-dört gün boyunca yağan yağmur nedeni ile toprak yumuşayınca betonda içe doğru çökme oldu. 

Öğle vaktinde olması kimsenin burnunun kanamaması açısından şans oldu. Yıkım sonrası oluşan hafriyatı kaldırdık. 


Temel kazısı yaparak demirleri bağladık. Üzerine duvar yaparak o sıkıntı giderilecek. 

Daha sonra seri bir şekilde yılbaşına kadar tribün temelinin tamamını atmış olacağız. Temel sonrası işler daha kolaylaşacak ve hızlı ilerleyecek. Mevsim şartları el verdiğince en kısa zamanda çalışmaları tamamlayacağız. 

Erel, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşerek tribün inşaatını sözleşmede olan tarihten daha erken tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.. 


Demokrat Çaycuma Gazetesi


Geri Dön