27 / 04 / 2024

Zonguldak'taki tarihi Ankara Köprüsü'nün kapatılması protesto edildi!

Zonguldak'taki tarihi Ankara Köprüsü'nün kapatılması protesto edildi!

Zonguldak'ta tarihi Ankara Köprüsü'nün restorasyon nedeniyle kapatılmasına karşı çıkan dolmuş şoförleri, karayolunda eylem yaptı.74 yıllık köprü, 1,5 yıl önce kamyonun, üst direklere çarparak hasar vermesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.



Tarihi  Ankara  Köprüsü'nün restorasyon nedeniyle kapatılmasına karşı çıkan dolmuş şoförleri, karayolunda araçların geçişini engelleyerek durumu protesto etti.


Kent merkezinde bulunan 74 yıllık köprü, 1,5 yıl önce kamyonun, üst direklere çarparak hasar vermesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.


Bunun üzerine Karabük Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca düzenlenen ihaleyi kazanan firma, restorasyon ve onarım çalışmalarına başladı.


Karaelmas, Birlik ve Çaydamar mahallelerine ulaşımı sağlayan köprünün açılmaması nedeniyle 50 şoför, Zonguldak-Ankara karayolunu kısa süreli trafiğe kapattı. 


 


Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolların darlığı nedeniyle kentte trafik sıkıntısının had safhada olduğunu öne sürdü.


Sıkıntıları yetkililere aktardıklarını belirten Bahar, şunları dile getirdi:


"Şoför esnafımız köprüden geçemediği için sıkıntı yaşıyor. Dolmuş şoförleri, araçlarını yol kenarına park ettiği için ceza yiyor. Konuyu kime anlattıysak kendilerini ilgilendirmediğini söylüyorlar. ‘Bu şehrin sahibi kim' diye şoför esnafı olarak soruyoruz. Nerede bu şehrin sahibi? En küçük sorun dahi çözüm noktasına ulaştırılamıyor. Köprü, halen 'bakım onarım çalışması' adı altında kapalı. Şoför esnafı olarak Zonguldak halkını fazla mağdur etmeden küçük eylem düzenledik. Bu, küçük bir ikazdır. Bu uyarımız dikkate alınmazsa daha farklı boyutla eylem yapacağız."


Bahar'ın açıklamasının ardından eylem sona erdi.


AA


Geri Dön