03 / 05 / 2024

Zorlu Center Raffles Otel'de imkansız kelimesi yasak!

Zorlu Center Raffles Otel'de imkansız kelimesi yasak!

İstanbul'da, Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinde inşaatına başlanan dört kuleden biri otel oluyor. Oteli dünyaca ünlü oteller zinciri Raffles işletecek. İç dekorasyonu üstlenen ödüllü mimarlık şirketi Hirsch Bedner Associates'in ortağı Howard Pharr,



Dünyanın en ünlü markalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Zorlu Center’daki Raffles İstanbul’un 2013’ün mart ayında açılması planlanıyor. Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, oteli Condé Nast Traveller ve Travel&Leisure ödülü sahibi ünlü Raffles zincirinin işleteceğini söylüyor. Otelin iç dekorasyonunu yapacak dünya çapında ödüllü mimarlık şirketi Hirsch Bedner Associates’in ortağı Howard Pharr da İstanbul’daydı. Ünlü mimar, tam 54 ülkede bin kişilik ekibiyle ‘Premium Luxury’ kategorisinde otel tasarlıyor.

Pharr bu lüks oteli şöyle anlatıyor: “Raffles İstanbul’u daha çok butik otel gibi düşünüyoruz. HBA olarak tasarımlarımızda öncelikle bulunduğumuz yerden ilham alırız. Raffless’ın lüks kavramını İstanbul’un dokusu ve yorumlarımızla harmanladık. Türkiye’den tasarımlar, detaylar, sanat eserleri ve el sanatları da bulunacak. Otel şehirdeki duyguyu yansıtacak. Sanat, tasarımda öne çıkan unsurların başında geliyor. Raffless İstanbul Zorlu Center’da yer alacak sanat eserleri titizlikle belirleniyor. Uluslararası ve Türk sanatçıları ‘Hayallerindeki İstanbul’u yaratmaları için biraraya getiriyoruz. Lobideki sanat eseri, İstanbul ile ilgili özel hazırlanmış bir parça olacak. Konuklarımızın odalarındaysa ‘İstanbul Rüyası’ temasını taşıyan özel eserler bulunacak; ayrıca odaların detaylarında temayla ilgili başka göndermeler de olacak.”

ÇEVRECİ OTEL

Ünlü mimara göre 15 katta hizmet verecek otelde çevreye özen gösterilecek. Bunun için sürdürülebilir malzeme kullanımıyla lüks duygusu arasında bir denge sağlanacak. “Ağaç, cam ve kumaş malzemelerin ve halıların bir bölümü sürdürülebilir yerel malzemelerden. Böylece bize hem karbon ayak izimizi azaltma, hem de içinde bulunduğumuz toplumla birlikte çalışma olanağı sağlanıyor. Aydınlatma, uzun ömrü, rengi ve elektrik tüketimi nedeniyle öncelikli olarak yüzde 95 LED ürünlerle sağlanıyor.”
Planlara göre Raffles Otel’de mekânlara çeşitlilik ve farklılık kazandırmak amacıyla değişik renkler kullanılıyor. Genel kullanım alanlarındaki temel renk, grenli soluk gri. Zengin kahverengi taş kolonlar bulunacak ve döşemede nötr tonlar hakim olacak. Odalarda da yumuşak tonlar seçilecek, ancak mavi ve yeşil daha hakim renkler olacak. Balo salonunun renkleri ve kumaşları ayrıca tasarlanacak. En pahalı malzeme lobide kullanılacak kaya kristali yer panoları olacak.

Bu arada Pharr en prestijli oda Presidential Suite’e dair ipuçları da veriyor: “Suite’te Boğaz’ı köşeden gören geniş bir oturma odası, aynı manzaraya bakan bir yemek odası, eğlence odası, çalışma odası, spor salonları, büyük bir yatak odası, banyo ve giyinme odası bulunuyor. Oturma odasının duvarları gümüş varak kaplı. Manzarada süreklilik hissi oluşturmak için tavana da özel yapım bir sanat eseri yerleştireceğiz. Böylece misafirlerimiz odada bir düş dünyasına yolculuk yapacak. Lobide binlerce üfleme cam yıldızın altında bir gece için balo salonu buunacak. Kokteyller için long bar, Avrupa ve İstanbul izlerini taşıyan özel restoran; sessiz, konyak rengi atmosferi ve el yapımı cam duvarları ve tavanıyla Library Bar, sanat eserlerinden dolayı diğer spesiyalite restoranımız çok özel. 3 bin metrekarelik SPA’mız olacak. SPA konusunda son derece iddialıyız. 1200 kişilik balo salonumuzun yüksekliği 11 metre. Otelde 50 kişilik düzende ayrıca yedi salon, açık ve kapalı havuzlarla helikopter pisti de var. Otele yapılan tüm yatırımın bedeli 250 milyon dolar. İç tasarım maliyeti ise 3 milyon dolar.”

BAŞKANLIK SÜİTİ 350 METREKARE

Otelde toplam 184 oda var. Bu odaların 136’sı standart, 47’si süit. Ayrıca bir de Presidential Suite adı altında çok özel bir süit yapılıyor. Burası üst düzey konuklar için hazırlanıyor. Standart odalar en az 60, süitler ortalama 333, Başkanlık süitiyse 350 metrekare.

Cahit AKYOL/Hürriyet


Geri Dön