30 / 04 / 2024

Zorlu'nun gülleri, 300 milyon euroya dönecek

Zorlu'nun gülleri, 300 milyon euroya dönecek

Zorlu Enerji Grubu bünyesinde elektrik enerjisi üretim tesisleri kuran Rotor Elektrik Üretim A.Ş, Osmaniye'de inşası devam eden rüzgar santralinin ilk türbinini tamamladı.



Zorlu, Bahçe ve Hasanbeyli sınırları içinde yer alan rüzgar santralinin yanı sıra Osmaniye'nin Sarıtepe ve Demirciler mevkisinde 50 mw ve 60 mw'lık iki bölüm halinde toplam 110 mw gücünde rüzgar santrali projesini de yürütüyor.

Zorlu Enerji Grubu bünyesinde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretim tesisleri kurmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Rotor Elektrik Üretim A.Ş, Osmaniye'de inşası devam eden rüzgar santralinin ilk türbinini tamamladı. 135 megavat (mw) kapasitesiyle Türkiye'nin tek alanda kurulu en büyük santral, tam kapasite ile çalıştığında yılda 500 milyon kwh elektrik üretecek.

30 KATLI BİNA YÜKSEKLİĞİNDE
Osmaniye'nin Bahçe ve Hasanbeyli ilçeleri sınırlarında yer alan rüzgar santrali için her biri 356 ton ağırlığına, 100 metre kanat çapına sahip türbinlerden ilk ikisinin montaj çalışmaları ocak ayı ortalarında başlatıldı. 300 milyon euro yatırım maliyetine sahip olacak santralde ilk etap çalışmaları nisan ayında tamamlanarak üretime başlayacak.

Türkiye

Geri Dön