29 / 04 / 2024

Zorunlu Afet Sigortası için tarih belli oldu!

Zorunlu Afet Sigortası için tarih belli oldu!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletileceğini belirterek, uygulamaya alınacağı tarihi açıkladı. 



Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilip adının Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini açıklayarak, uygulamaya alınacağı tarihi açıkladı.

ZORUNLU AFET SİGORTASI O TARİHTEN İTİBAREN UYGULANMAYA ALINACAK

Yücel, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yeni düzenleme yapılması konusunda emin olunduğuna değinerek, Zorunlu Afet Sigortası düzenlemesine yönelik ilgili kurumların çalışma yürüttüklerini belirtti.

Zorunlu deprem sigortasının sadece deprem teminatını kapsadığına işaret eden Yücel, yeni düzenlemeyle sigortanın kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası olarak değiştirileceğini, hem deprem hem de sel gibi diğer afetleri de kapsayacağını ifade etti. 

Yeni düzenlemelerin 2024'ün başında uygulamaya girmesini beklediklerini belirten Yücel, "Vatandaşların doğal afet sigortasını doğru bedellere, teminatlara ve bilgilere göre yaptırılması önem arz ediyor." dedi.

Zorunlu Afet Sigortası için tarih belli oldu!

EŞYALARDA ZAS KAPSAMINA ALINABİLECEK!

DASK poliçelerinde eşya teminatının olmadığına, sadece konutun metrekaresine göre fiyat verildiğine dikkati çeken Yücel, kat malikleri ve kiracıların onayı üzerine eşyalarını da ZAS kapsamında sigortalatabileceğini açıkladı.

Yücel,  yapılan en önemli değişikliklerden birinin de deprem sigortalarının enflasyona endekslenmesi olduğunu, yapılacak değişiklikle zeyilnameye de gerek kalmayacağını aktardı. 

ZORUNLU AFET SİGORTASI NEDİR?

Zorunlu Afet Sigortası, DASK’ın yerine geçecek. Sel felakatlerindeki hasaların maliyetini aza indirmek için Zorunlu Afet Sigortası uygulanacak.  DASK kapsamında olan zorunlu deprem sigortası artık  yerini DASK kapsamında ZAS'a bırakacak.

6 Şubat depremlerinin ve  sel felaketleri dikkate alınarak, SEDDK, DASK’ın kapsamını genişletmeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda son yıllarda ülke genelinde özellikle mayıs haziran aylarında zirve yapan  sel afeti de sigorta kapsamına alınacak. SEDDK, zorunlu deprem sigortasını sel felaketlerini de dahil ederek “zorunlu afet sigortası”na dönüştürecek.

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

DASK ile ilgili ev sahibi ve kiracıları kapsayan yeni düzenleme! Şartlar değişti, fiyat ve teminatlar arttı

Geri Dön