29 / 04 / 2024

Zorunlu deprem sigortasının süresi!

Zorunlu deprem sigortasının süresi!

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Taşınmazları olası bir depreme karşı güvence altına alıyor. Peki, zorunlu deprem sigortasının süresi ne kadardır?



Zorunlu deprem sigortasının süresi!


Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), olası bir depremde konutları güvence altına almak için yapılıyor.Sigorta şirketleri tarafından yapılan zorunlu deprem sigortası, depremin sebep olduğu konutlarda  maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor. 


Zorunlu deprem sigortası bütün konutları depreme karşı, güvence altına almayı,mali hasarların yükünü reasüre etmeyi, paylaşmayı,devletin, deprem kaynaklı giderlerini azaltmak ve gelecekte oluşabilecek hasarlar için fon oluşturmayı,ülkemizde sağlıklı yapılaşmaya katkı sağlamayı,toplum genelinde sigorta bilincinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.


Zorunlu deprem sigortası neleri kapsıyor?

• Depremin 

• Deprem sonucu yangının 

• Deprem sonucu infilakın 

• Deprem sonucu yer kaymasının Sigortalı binada (temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar ve bacalarda meydana gelenler de dahil olmak üzere) doğrudan neden olacağı maddi zararlar sigorta bedeline kadar teminat altına alınıyor. Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için bazı bilgiler ve  belgeler gerekiyor.


Zorunlu deprem sigortası için gerekli bilgiler ve belgeler:

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 


Gerekli bilgiler ve belgeler temin edildikten sonra Sigorta şirketlerine başvuru yapılabiliyor. Peki, zorunlu deprem sigortasının süresi ne kadardır?


Zorunlu deprem sigortasının süresi!

Zorunlu Deprem Sigortası ’nın süresi bir yıldır. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Söz konusu sürenin son bulması halinde, zorunlu deprem sigortasının yenilenmesi gerekiyor. Bu konuda bir sınırlama olmayıp vadesi biten poliçe istendiği tarihte herhangi bir cezai yaptırım olmaksızın aynı gün itibari ile  tanzim  edilebiliyor.



DASK nedir?


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön