16 / 05 / 2024

Zorunlu trafik sigortası neleri kapsar? Zorunlu Trafik Sigortasının genel şartları nelerdir?

Zorunlu trafik sigortası neleri kapsar? Zorunlu Trafik Sigortasının genel şartları nelerdir?

Zorunlu trafik sigortasına dair pek çok vatandaşın merak ettiği bazı hususlar bulunmaktadır. Gelin o huşulardan bazılarına değinelim. İşte detaylar!



ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NELERİ KAPSAR?

Araç zorunlu trafik sigortası, temel olarak karşı tarafın gördüğü hasarları içermektedir onları kapsar. Poliçenin içeriğine bakıldığı zaman karşı tarafın aracına verdiğin maddi hasarı, üçüncü şahıslara verdiğin bedensel zararı ve doğacak hukuki süreçlerin masraflarını sigortandan karşılanabilir.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASININ GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

Zorunlu trafik sigortası genel şartları en merak edilen konulardan biridir. Genel şartlar, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre belirleniyor ve aracını sigortalatmak isteyen vatandaşlar, tüm taşıt sahiplerinin bu şartlara uyması zorunludur. Belirtilen yasaya göre geçerli bir sigortası bulunmayan araçların trafiğe çıkmasına ve muayene işlemi yaptırmasına izin verilmez. Bu nedenle de poliçesi sona eren araçlar, denetime yakalanmaları durumunda para ya da trafikten men cezaları ile karşılaşıyor. Trafik sigortası hasar karşılama şartları ise seçtiğin poliçeye göre değişiklik göstermektedir.

TRAFİK SİGORTASI NE ZAMAN YAPILIR?

Zorunlu trafik sigortası, araçlar trafiğe çıkarılmadan önce yapılmalıdır. Eğer sıfır kilometre bir araç satın almışsanız sigorta işlemlerini aracın devri tamamlanır tamamlanmaz yaptırmanız gerekir.

Daha önceden bir poliçesi bulunan araç için ise yeni sigortanı da önceki poliçenin süresi dolmadan yaptırması tavsiye edilir.

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

ÖTV bekleyenlerin sesi duyuldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön