Ekonomi

0.99, faizli konut kredisi nasıl alınır?

Kredi ile ev alma hayali kuranlar 0,99 faizli konut kredisini araştırıyor. Peki 0.99, faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte yanıtı!Ev alma hayali kuranlara müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan vermişti

Hangi bankaların 0,99 faizli kredi verdiği ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev alma hayali kuranlara müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan vermişti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 0,99 faizli konut kredisine dair merak edilenler…

0,99 FAİZLİ KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut alacaklara yönelik iki kredi kampanyası yapıldığını açıklamıştı. Vatandaşlar yüzde 0.89 ve 0.99 faiz oranlarıyla 10 yıl vadeli olarak 2 milyon liraya kadar kredi çekebilecekler.

Ev sahibi olmak isteyenler için Kredi paketlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Erdoğan Konut alacaklara kamu bankalarından uygun faiz oranlarıyla uzun vadede kredi verileceğini açıkladı. Bu krediler yüzde 0.89 ile yüzde 0.99 faiz oranlarında verilecek.

YÜZDE 0,99 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 0,99 faizli konut kredisi hakkında, “Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Son dönemde aşırı yükselişler nedeniyle konut inşasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı bu arzı dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik. Üç ayrı paketi milletimiz için sunuyoruz” dedi.

Erdoğan, üç ayrı paketi de şu şekilde açıkladı;  “Birinci pakette ilk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz. İkinci paket konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp Döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecekler. Mayıs başı itibarıyla yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin bitebilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık. 1 yıl boyunca konut fiyatlarını duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalar, belli bir rakama kadar 36 ay vade ile finansmandan yararlanabilecek. Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi olma hayaline yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ'ye 30 milyar liralık finans sağlayacağız."