29 / 04 / 2024

0.99 faizli ve 60 ay vadeli krediyle herkes kazanacak! İşte ayrıntılar...

0.99 faizli ve 60 ay vadeli krediyle herkes kazanacak! İşte ayrıntılar...

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, yüzde 0,99 faizli, 60’a kadar uzun vadede finansman çözümünün sağlandığı yalıtım kredisi kapsamında, her sene 300 bin dairenin yalıtılması halinde 5 sene sonunda toplam milyar metreküp doğalgaz tasarruf edilm



Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuna açıkladığı yalıtım kredisi projesine ilişkin Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu da açıklamalarda bulundu. “Mevcut binaların yalıtımı için ihtiyaç kredilerine kıyasla daha uzun vadeli ve düşük faizli yalıtım kredisini ülkemizdeki yalıtımlı konut sayısının artırılması bakımından çok önemli bir adım olarak görüyoruz. İZODER olarak uzun zamandır, ülkemize ve halkımıza daha düşük enerji faturası, daha temiz çevre olarak yansıyacak bu proje için her platformda elimizden gelen tüm desteği sunduk. Bakanlıklarımızın öncülüğünde bugün bu çabaların karşılık bulması bizler için büyük bir gurur. Bir sonraki adım doğru malzeme ile doğru uygulamaların yapılmasını sağlamak için gerekli teknik destek, denetim mekanizmaları ve bilirkişilik uygulamalarının hızla devreye alınması. Bu konulardaki deneyimlerimizi Bakanlıklara aktarıyoruz” diye konuşan Eruslu, değişen küresel dengeler ve artan fiyatlar sebebiyle enerjinin gittikçe kıymetli hale geldiği bir süreçte olduğunu belirtti. 

0.99 faizli ve 60 ay vadeli krediyle herkes kazanacak! İşte ayrıntılar...

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, "Enerji fiyatlarının artması, evlerimizi kışın ısıtırken, yazın serinletirken daha yüksek faturalar ödememiz demek. Türkiye olarak enerji ihtiyacımız her geçen gün artıyor ve enerjinin kabaca yüzde 70’ini ithal ediyoruz. TÜİK ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistiklerine göre 2021 yılı Enerji İthalatı 50,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2022 yılı için sadece ocak – mart döneminde enerji ithalatı ise 25 milyar doları buldu bile" açıklamasında bulundu ve ülke olarak enerjide dışa olan bağımlılığımızı düşürmek için yalıtımla enerji talebinin asgariye düşürülmesinin ve kalan sınırlı miktardaki enerji ihtiyacının ise yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanmasının hedeflenmesi gerektiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön