Altın & Dolar

1 dolar tam 63 TL olacak! Ünlü ekonomist dudak uçuklatan rakamı ve tarihi açıkladı! 1 dolar bugün kaç TL?

Elinde doları olanlar, yatırımcılar ve dolar alacaklar doların nasıl seyredeceğini merakla araştırıyor. Ünlü ekonomist dudak uçuklatan rakamı ve tarihi duyurdu. İşte merak eidlen o rakam ve tarih... 

Vatandaşlar, Temmuz ayına girilmesiyle beraber son dakika dolar kurundaki gelişmeleri merakla takip ediyor. Bugün sabah saatlerinde dolar kuru, geçtiğimiz haftaya göre yüzde 0,30'luk bir değer kaybı yaşadı. 

Elinde doları olanlar, yatırımcılar ve dolar alacaklar doların nasıl seyredeceğini merakla araştırıyor. Aynı zamanda ekonomistlerin ve analistlerin dolar kuruna ilişkin açıklamaları da yakından takip ediliyor. 

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kuru ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve doların 33 TL’yi aşmasının ardından süper döngünün başladığını dile getirdi. 

 

DüzceParantez'de yer alan habere göre; Evren Devrim Zelyut, YouTube hesabından dolar ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu ve doların 2024 sonunda 43 TL, 2026 başında 53 TL ve 2027'de 63 TL'ye yükseleceğinin altını çizdi. Bu artışların enflasyon ve fakirliği artıracağına dikkat çeken ekonomist Zelyut, döviz kurlarındaki artışın yüksek faiz politikaları ve ekonomik model sebebiyle süreceğini belirtti. 

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, süper döngü ile ilgili şu açıklamada bulundu:

"2023 senesinde dolarda süper döngüye girdik. 2024 sonlarında 2025 başlarında 43 liraya doğru 2026 yılının başı gibi 53 TL’yi 2027 yılında ise 63 liraya yükselecek. Yılda 10 liralık süper döngü yükselişlerine girdik.

Cephane yok, koruyucu tamponlar tüketildi, dışa bağlı ithal ederek üreten ve rezervlerini bitiren, tasarruf yapamayan, reformlarla uğraşmayıp problemleri çözmek yerine faiz artırımları ile yanından dolaşmaya çalışan bir ekonomik modelde faiz ödemelerinin bütçe açıkları ve pahalı olarak kuru yukarı yükselterek, bu iş 2027 yılına kadar sürecek. Doların 43,53,63 TL hareketi 3 sene daha ağır bir enflasyon ve ağır fakirliği yalnızca vatandaşın üstüne yükleyecek."

SON DAKİKA 7 TEMMUZ 2024 PAZAR DOLAR KURU 

Yaklaşık iki aydır 32 lira bandına sıkıştırılan dolar kuru, aynı zamanda bu süreçte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net döviz pozisyonunu iyileştirmeye ilişkin gerçekleştirdiği döviz alımları ile desteklendi.

Merkez Bankası, yılın ilk aylarında 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla görülmesi beklenen dolar kuru için 40 lirayı işaret ederken, dolar kurundaki artışın durmasından sonra bu tahmin geçtiğimiz ay 38.5 bu ay ise 37.74 TL'ye geriletildi. TCMB'nin izleyeceği adımlar, hem piyasa katılımcıları hem de politika yapıcılar açısından merak konusu olurken, dolar 32 lira seviyelerinde seyrediyor. 

7 Temmuz itibarıyla 1 doların alış fiyatı 32,65 TL, satış fiyatı da 32,66 seviyesinde bulunuyor. 

Buğday ve arpa fiyatlarında deprem! Çiftçiler dikkat: Arpa ve buğday fiyatı güncelleniyor mu?

Her ayın 15'inde hesaplara 9 bin 77 TL yatacak! Temmuz zammı sosyal destek müjdesi geldi! 

Ev sahibi olmak hayal olmuştu, şimdi kiraların nasıl ödeneceği düşünülüyor! Vatandaşlara bu eziyet neden?