Ekonomi

1 doların bile olsa hiç fark etmez bakmadan geçme! Dolar 11 gün sonra böyle olacak

Doları olanlar hatta sadece bir doları bile olanlar dolar kurundaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Doların ne kadar olacağını merak eden yatırımcılar için 11 gün sonrası işaret edildi ve doların yönü açıklandı.Gelişmiştüm para birimleri karşısında değer kazanan dolar kuru, yükselmeye devam ediyor

Dolar endeksinin bu hafta içinde 100 dolar seviyesini geçmesi ile dolar hızla yükselmeye başladı. Gelişmiştüm para birimleri karşısında değer kazanan dolar kuru, yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar ve elinde bir doları bile olanlar  doların ne olacağını, doların ne zaman kadar yükseleceğini araştırıyor. Konu ile ilgili 11 gün sonrası işaret edildi. Dolarda 11 gün sonra kritik gelişmeler yaşanacak.

 

 

DOLAR 11 GÜN SONRA...

Bu hafta piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez bankası faiz kararınıa açıkladı sıra geldi FED faiz kararına. FED faiz kararını 21-22 Eylül tarihlerinde yani yaklaşık 11 gün sonra açıklayacak. 

Fed enflasyonu önlemek için 75 baz puan artışı yapmayı düşünüyor daha doğrusu beklentiler bu yönde.  Kararın hemen ardından doların şuanki seviyelerinden daha da yükselmesi bekleniyor.

Dolar şu dakikalarda 18,34  TL seviyelerinde işlem görüyor bundan bir 11 gün sonra doların bu seviyelerin  üstüne çıkması bekleniyor.

DOLARDA SON DURUM

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinden itibaren dolar hızla yükselmeye başladı. Bu hafta içerisinde gelişmiş tüm parabirimleri karşısında değer kazandı. Önce euro karşısında yükselen dolar ardından sterlin, Japon Yeni diye devam etti.

Dolar endeksi bu hafta içinde 100 dolar seviyesini geçti. 20 yıl aradan sonra dolar endeksi 100 doları geçti. Dolar endeksinin yükselmesi ile doları önüne geçilmesi imkanız oldu. Güçlenen dolar tüm para birimleri karşısında değer kazandı. Euro dolar paritesi hafta içinde 0,98 seviysine kadar geriledi. Bu gerileme ile euro dolar karşısında 20 yıl aradan sonra ilk kez bu seviyelere düştü. 

Dün açıklanan Avrupa Merkez Bankası kararından sonra dolar yatay seyrine devam ederken euro sıçrama yaptı. Banka bu zamana kadar ilk kez 75 baz puan artışı gerçekleştirdi ve hemen ardından artışa geçti. Euro dolar paritesi tekrar 1 seviyelerine geri dönerek dolar karşısında gücünü toparladı.

Peki bugün dolar ne kadar? Dolar ne kadar  oldu? Dolar hafta sonunun ilk günü kaç lira? İşte son dakika dolar kuru 10 Eylül 2022...

DOLAR/TL 10 EYLÜL 2022 NE KADAR?

Yatırımcılar hafta sonunun ilk gününde doların nekadar olduğunu merak ediyor. Yurt içi piyasaların kapalı olmasından dolayı yurt dışı verilerinden takip edilen dolar yatay seyrine devam ediyor.Dolar kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,23 TL, satış fiyatı ise 18,33 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar dönüp dolaşıp bu kadar olacak göreceksiniz! Selçuk Geçer doların 21 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı

Sürpriz değil bekleniyordu! Dolar yükseliyor... Kenarda 1 doların bile varsa acele et