03 / 05 / 2024

1 milyar TL'lik yatırım Viaport Marina açılıyor!

1 milyar TL'lik yatırım Viaport Marina açılıyor!

Dünyanın 6 fonksiyonlu tek marinası iddiası taşıyan Viaport Marina'nın inşaatı tamamlandı. Viaport Marina, denizin üzerinde konumlanan adacıklarda alışveriş merkezi, 750 tekne kapasitesine sahip marinasıyla açılıyor.



Dünyanın 6 fonksiyonlu tek marinası iddiası taşıyan Viaport Marina'nın inşaatı tamamlandı. Viaport Marina, denizin üzerinde konumlanan adacıklarda alışveriş merkezi, dünyanın en hızlı roller coaster'larından ikisine sahip tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip marinasıyla hizmet vermeye başlıyor. 


1 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilen Viaport Marina'da, 154 adet alışveriş ünitesi bulunuyor. Yüzde 90 kiralamaların tamamlandığı projede, denizin üzerinde alışveriş yapma Marina'da da "Outlet" konseptini hayata geçirdiklerini aktaran Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, dünyaca ünlü markaların şimdiden yerini aldığı belirtti. Viaport Marina içerisinde konumlanan özelliklerin dünyada hiçbir marinada bulunmadığını iddia eden Bayraktar, "Biz dünyada eşi olmayan bir projeye imza attık. Denizin ortasına kadar yürünebilen bir marina inşa ettik. Sosyal yaşamın kalbinin bundan sonra Tuzlada atacağına inanıyorum" diye konuştu. 


Vialand'den sonra, tema park kültürünü Anadolu Yakası'na taşıyan Via Properties, ViaSEA'yi de açıyor. 15 milyon euro yatırımla Türkiye'ye getirilen ve kurulumu tamamlanan dünyanın en hızlı roller coaster'larından biri olan Red Fire, test sürüşlerinin ardından adrenalin tutkunları için görücüye çıkacak. Denizin üzerine konumlanacak otel ve binlerce deniz canlısının bulunduğu akvaryum 2016 yılında hayata geçirilecek. 


Bayraktar, otel için dünyaca ünlü otel zincirleriyle görüşmeleri sürdürdüklerini kaydetti. 



Dünya





Geri Dön