04 / 05 / 2024

1 Ocak 2023 Asgari ücrette yüzde 40 yüzde 50 zam! Olası formüller tek tek hesaplandı!

1 Ocak 2023 Asgari ücrette yüzde 40 yüzde 50 zam! Olası formüller tek tek hesaplandı!

Son dakika asgari ücret hamlesi gündemin en sıcak konularından biri oldu.  85 milyon vatandaş görüşmelerin başlayacağı tarihe odaklandı. Merakla beklenen bu artış 7 milyon vatandaşı doğrudan etkileyecek. Tarih belli oldu! İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret ayrıntıları...



Asgari ücrette rota belirleniyor. yüzde 40 ila 50 zam ihtimali olası formüller noktası virgülüne hesaplandı. Türkiye`de milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği 2023 senesi görüşmeleri için geri sayım devam ediyor. Bilindiği üzere yaz döneminde 4 bin 250 TL olan asgari ücret zammı 5 bin 500 TL'ye çıktı. Şimdi meraklı gözler yeni görüşmeler çıkacak sonuca odaklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7-8-9- Aralık tarihlerinde bir araya gelecek.

1 Ocak 2023 Asgari ücrette yüzde 40 yüzde 50 zam! Olası formüller tek tek hesaplandı!

TARİH BELLİ OLDU

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; asgari ücreti belirleyecek komite 7-8-9- Aralık tarihlerinde toplanarak ücreti belirleyecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında maaşları karara bağlamak için toplantı gerçekleştirecek. Belirlenen asgari ücreti,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

Öte yandan, asgari ücret görüşmelerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin`in  başkanlık edeceği kaydedildi. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? 1 Ocak 2023 Asgari ücret kaç TL olacak? İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret ayrıntıları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön