21 / 05 / 2024

1 Ocak’tan sonra iğneden ipliğe her şey değişecek! Kuaför, kuyumcu, berberler…

1 Ocak’tan sonra iğneden ipliğe her şey değişecek! Kuaför, kuyumcu, berberler…

Yeni yıldan sonra vatandaşı ve esnafı ilgilendiren pek çok düzenleme yürürlüğe girecek. İşte detaylar!



1 Ocak’tan başlayarak berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması, kuyumculara yetki belgesi şartı getirilirken, konaklama vergisi, mükelleflere e-defter zorunluluğu gibi yeni düzenlemeler hayatımıza girecek. Yılbaşından itibaren binlerce kişiyi ilgilendiren birçok düzenleme yürürlüğe girmiş olacak. 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek önemli düzenlemelerin ilki e-ticaret sektörünü düzenleyen Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gelmektedir.

Bu kanunla, elektronik ticarette haksız rekabetin ve tekelleşmenin önüne geçinmesi ve pazara yeni aktörlerin girişinin kolaylaştırılması ile birlikte pazarın dengeli ve sağlıklı büyümesinin sağlanması amacıyla ölçekler de dikkate alınıp, e-ticaret aracı hizmet sağlayıcı ve e-ticaret hizmet sağlayıcılara yönelik düzenleme yapıldı. Yeni yılla birlikte yüzde 2 oranında uygulanacak konaklama vergisi de yürürlüğe girmiş olacak.

Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmetleri konaklama vergisine bağlı olacak. Konaklama tesislerinde geceleme hizmeti ile birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi kapsamında sunulan diğer tüm hizmetler de bu verginin kapsamında olacak.

KUYUMCULARA YETKİ BELGESİ ŞARTI GETİRİLDİ!

1 Ocak 2023 yılı itibarıyla kuyumcu esnafının ticari faaliyetlerine devam edebilmeleri yetki belgesine sahip olmalarına bağlı olacak. evraklar eksik olsa dahi belge için 31 Aralık'a kadar başvuru yapılması önem taşıyor. Yetki belgesi, kuyum işletmesinin bulunduğu yerdeki il müdürlüğü tarafından Bilgi Sistemi üzerinden öğrenilebilir.

Sinema, konser, spor müsabakası ve at yarışları izleyicilerinin bilet bedeli ile beraber ödedikleri yüzde 10'luk eğlence vergisi ise 1 Ocak 2023'ten itibaren artık alınmayacak.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması 1 Ocak tarihinden itibaren başlayacak. Tatil günü olarak pazar öne çıkarken tatil hakkı tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağından haksız rekabetin oluşmasının önlenmesi planlanıyor.

EYT için 1999 öncesi kaç gün sigortalı olmak gerekiyor? 1999 öncesi erkeklerde ve kadınlarda emeklilik şartları…

Ulaştırma Bakanlığı mülakatsız personel alıyor! 3 gün sonra resmen sona eriyor! Başvuru için elinizi çabuk tutun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön