10 ilde TOKİ hareketi! Konutlarda fay hattı detayı gözlerden kaçmadı! İşte TOKİ Şanlıurfa, Hatay Maraş, Gaziantep....
Ülkemiz geçtiğimizi hafta 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük depremle sarsıldı. Bu deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Felaketten etkilenen illere TOKİ el attı. İşte detaylar!
TOKİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?
TOKİ eliyle mart ayı başında ilk inşaatlara başlanacağını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk etapta 30 bin konutu projelendirdik. Etap etap da hasar tespitlerin tamamlanmasını izleyerek vatandaşlarımıza konutlarını teslim edeceğiz."
TOKİ METREKARESİ VE ODA SAYISI NE KADAR OLACAK?
Bakan Kurum, TOKİ mart ayının başında ilk inşaatlara başlanacağını belirterek şunları söyledi: "TOKİ konutları 105 metrekare 3+1 olarak yapacağız.”
FAY HATTI MESAFESİ GÖZ ÖNÜNE ALINACAK!
Burada şehrin büyüme öngörüsünü dikkate almak sureti ile zemini, fay hattına mesafesini dikkate alınarak yerleşim yerleri belirleniyor. Burada ayrıntılı bir şekilde jeolojik etütler yapmak suretiyle de burada inşa faaliyetleri başlayacak.
BİR YIL İÇİNDE TESLİM!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği şekilde inşallah bir yıl içinde daha önce Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de nasıl teslim edildi ise, bu bölgede de eş zamanlı olarak bütün birimlerimiz şu an bu konuya odaklandı. Özel sektörle ekipmanlarla, mühendislerle, mimarlarla, TOKİ'mizle, tüm birimlerimizle inşa faaliyetler yürütme kararı aldık. Malzeme bağlantılarını dahi bugünden yapıyoruz. Eğer bu konutların demiri, çimentosu, tuğlası, harcı, kiremidi dahi bugünden yapmak suretiyle vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerimizi tutacağız.
Ve o zaman, onlarla birlikte bugün nasıl üzülüyorsak, bugün nasıl ağlıyorsak, bugün nasıl onlarla birlikte hüzün içinde isek, o gün de onların mutluluklarına şahit olacağız. Hep birlikte yeni yerleşim alanlarını, şehrin 50 yılını 100 yılını planlayacak şekli ile bir motivasyonla bu sürece bakıyoruz. Bugün de Adıyaman'da Adıyamanlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek çalışmaları yapmak hem de bir taraftan da hasar tespit çalışmalarını yerinden görmek ve destek olmak için Adıyaman'a geldik. Hasar tespit çalışmalarına ilişkin süreci de takip ediyoruz. Hasarlı olmayan binaların alınabilmesi için hepsini beraber yürütüyoruz.”
Dünya Bankası’nın şaşılacak Türkiye raporu! 456 milyar dolar maliyet…