12 / 05 / 2024

100 milyar dolar buhar oldu gitti! Şimdi ne olacak?

100 milyar dolar buhar oldu gitti! Şimdi ne olacak?

Geride kalan haftalarda 25 bin doları yoklayan fakat burada kalıcılık yakalayaman lider coin yeniden düşüş yönlü harekete yönelmişti. Cuma günü ise kripto para piyasasında satışlar hız kazandı. 



25-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Jackson Hole Sempozyumu piyasaların odağındaydı. Cuma günü saat 17.00’de ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole’da piyasalara önemli mesajlar verdi.  

Faiz artışlarının ekonomi için "acı verici" olabileceği uyarısını yapan Powell, yüksek faiz, yavaşlayan büyüme ve ılımlı istihdamın enflasyonu düşüreceğini ancak hanehalkının biraz zorluk çekeceğini söyledi.   

100 milyar dolar buhar oldu gitti! Şimdi ne olacak?

Ayrıca Powell eylül ayındaki faiz artışının boyutunun tamamen verilere bağlı olacağını belirtti. Enflasyon oranlarını hızlı bir şekilde düşürmek için agresif faiz artışı yapacaklarının sinyalini veren Powell yaptığı açıklamalarla kripto para piyasasını altüst etti. 

KRİPTO PARALAR VE HİSSE PİYASALARINDA ANİ DÜŞÜŞ 

Kritik gelişme sonrası riskli varlıklarda satış baskısı hızlandı. Kripto paralar ve hisse piyasalarında ani düşüşler görüldü. 

BİR GÜNDE YÜZDE 12’DEN FAZLA DEĞER KAYBETTİ 

ABD borsalarında endeksler yüzde 3’ün üzerinde gerileme kaydederken, kripto para birimlerinde ise sert düşüşler görüldü. En yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum yüzde 12’den fazla değer kaybetti. Ethereum cuma günü bin 700 dolar seviyelerinden bin 486 dolara kadar geriledi. 

Cumartesi günü de düşüşünü sürdüren Ethereum bin 447 doları görerek 1 ayın en düşük seviyesini test etti. 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 28 Ağustos 2022 tarihinde saat 20.27'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,17 Türk Lirası, euro 18,14 Türk Lirası, altının gramı ise bin 13 Türk Lirası değerinde.,

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan yatırımcılar döviz bürosuna koştu!

Altının 1450 TL'ye çıkacağını söyleyen İslam Memiş tarih verdi!

Bu haberi okumadan dolara yatırım yapmayın! Selçuk Geçer hem tarih hem rakam verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön