04 / 05 / 2024

106 bin mükellef riskli kabul edildi

106 bin mükellef riskli kabul edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki veri analitiği çalışmaları kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren mükelleflere yönelik yapılan son incelemede, 372 bin 592 mükelleften 106 bin 821'i belirlenen maddelerin ihlali nedeniyle riskli bulundu.



Öte yandan Belçika’da ise yüksek kazanç sağlayan elektrik üreticileri ve fosil yakıt şirketlerinden toplamda 4,7 milyar avro vergi almayı planlıyor.

Belçikalı Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, ülkede faaliyet gösteren enerji firmalarından fazla kazanç vergisi alınmasını içeren teklifini hükümete sundu.

Teklife göre, enerji sektöründe olan şirketlerin aşırı kazançları vergilendirilecek.

Yenilenebilir, nükleer ve kömür gibi araçlardan elektrik üretenlerin gelirleri 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2023 dönemlerinde megavatsaat başına 130 avro ile sınırlandırılacak. Bu firmaların da, söz konusu fiyat üzerindeki elektrik satışları "aşırı kazanç" olarak sayılacak.

Yüksek kar sağlayan fosil yakıt sektöründen ise "dayanışma katkısı" adı altında vergi alınacak. Bu katkı doğalgaz, petrol, kömür ve de rafineri gibi alanları kapsayacak.

Bu uygulamayla birlikte elektrik üreticileri ve fosil yakıt şirketlerinden 2022 yılında yaklaşık 1,8 milyar avro, 2023 yılında da 2,9 milyar avro kaynak elde edilecek. Bu yıl ve gelecek yıl toplanacak olan 4,7 milyar avro ile enerji krizinden en fazla etkilenen hanelere ve işletmelere de destek verilecek. 

Tesla satış rekoru kırdı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön