06 / 05 / 2024

109 ton altın için geri sayım başladı! Altın fiyatlarını nasıl etkileyecek?

109 ton altın için geri sayım başladı! Altın fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Bilecik'te keşfedilen 109 ton altının ekonomiye kazandırılması için geri sayım başladı



Emekli İbrahim Mermer de Gübretaş'ın bölgeye gelmesinin köylerinin kalkınması için iyi bir başlangıç olduğunu aktararak, "Köyümüz göç veren bir yer. Çok arazi işlenirken şimdi çok azı işleniyor. Maden işletmenin desteğiyle köyümüzü güçlendirip, yeniden büyütmek istiyoruz." dedi.

Esnaf Ali Turgutoğlu ise Gübretaş'ın Söğüt için hatta bölgedeki köyler içinde çok büyük bir nimet olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

109 ton altın için geri sayım başladı! Altın fiyatlarını nasıl etkileyecek?

"Göçün geriye dönmesini bekliyoruz, umut ediyoruz. Çünkü bizlerin, 55-60 yaşlarındakilerin artık son şansı. Çünkü bizler teknoloji öncesini yaşadık, öküzlerle, düvelerle harman yapmayı biliyorduk. Şu anki gençlik bilmiyor. Yeniden bunu yaşatmamız gerekiyor."

Bilecik’in Söğüt ilçesindeki altın madeni 2020 yılında keşfedildi. Tarım Kredi Kooperatifi iştiraklerinden Gübretaş’a ait maden sahasında 109 ton altın rezervi bulunduğu ve bunun 6,5 milyar dolar değerinde olduğu açıklanmıştı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Ocak 2023 tarihinde saat 17.55'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.79 Türk Lirası, Euro 20,32 Türk Lirası, altının gramı ise bin 165 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altını olanı uyardı! '1 gramınız bile varsa...'

Emekli promosyonlarında yarış kızıştı! Bankalar kesenin ağzını açtı!

Dolarda yeni rekor! Piyasalarda büyük hareketlilik!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön