27 / 04 / 2024

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...



Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit halinde ödenen emlak vergisini belirtilen tarihler arasında ödemesi gerekiyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre E-Devlet üzerinden yapılacak olan ödeme sürecinde, belediyeler aracılığıyla da işlem gerçekleştirilebilecek.

Emlak vergisinin mükellefi; arsa, bina ve arazinin maliki (sahibi), varsa intifa hakkı sahibi (kullananlar), eğer bunlardan her ikisi de yoksa bina, arsa ve araziye malik gibi tasarruf edenler olarak belirtiliyor. Verilen bilgilere göre paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef sayılıyorlar. Ev sahibi olanlar emlak vergisini sene içerisinde iki taksit şeklinde ödeyebiliyor. 

Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Emlak vergisinde ilk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; 2. taksitlendirme de Kasım'da yapılıyor. Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler söz konusu bu işlemleri belediyelerden ya da internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebilirler.

Emlak vergisi ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri, Mart-Mayıs ayları arasında yapılacak.

BELEDİYE EMLAK VERGİSİ ÖDEME EKRANI E-DEVLET'TE YOKSA NE YAPMAK GEREKİYOR?

Tapu sahiplerinin gündeminde yer alan ve geri sayımında başladığı emlak vergisi ödeme işlemi belediyeler aracılığıyla yapıldığı için ilgili belediyenin E-Devlet entegrasyonunun bulunması gerekiyor. Eğer bu entegrasyonun yoksa ve belediye internet sitesi üzerinden ödeme yapılmaması durumunda da belediyeye doğrudan gidilerek emlak vergisi ödemelerinin yapılması gerekiyor. 

 

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Araç sahipleri dikkat! Sigorta yaptırırken uyanık olun, 6 bin TL'lik poliçeye 10 bin TL istiyorlar!

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!


Geri Dön