29 / 04 / 2024

12 ay hesabınıza 1.250 lira yatacak! Aile Destek Programı’nı kaçırmayın! 29 Ekim 2022

12 ay hesabınıza 1.250 lira yatacak! Aile Destek Programı’nı kaçırmayın! 29 Ekim 2022

Aile Destek Programı’nın aylık ödemeleri maddi durumu yetersiz vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Peki Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yattı mı? Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar…



Tam olarak bir sene boyunca devam edecek olan Aile Destek Programı ödemelerini alabilmek için e-Devlet aracılığı ile başvuruda bulunan vatandaşlar, ödeme tarihini ve şeklini merak edip arama motorlarında aratıyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 4 Ekim 2022 tarihinde Aile Destek Programı ödemeleri hakkında bilgi vermek için NTV kanalında canlı yayınında açıklamalar yaptı. Bakan Derya Yanık, küresel ekonomik dalgalanmalar nedeniyle de ihtiyaç sahibi olan kişileri korumak için desteklerin aynı şekilde devam ettiğini açıklayıp, "Programımızdan daha fazla kişinin yararlanması için mevcut bütçemiz 15 milyar liraya 25 milyar lira daha ekleyip programımızı genişlettik” şeklinde konuştu. İşte Aile Destek Programı ödemeleriyle ilgili de merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde…

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile Destek Programı ödemeleriyle ilgili şekilde 4 Ekim 2022 günü NTV’de sorulara yanıt veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Aylık olarak 850 lira ile 1.250 lira arasında destek vermekteyiz. Ekim ayının destek ödemeleri de bu hafta içinde gerçekleşecek" dedi.

Aile Destek Programı ödemeleri, 30 günlük olan bir zaman dilimi için hazırlanmış olan ödeme listeleri ile birlikte merkezi bir şekilde gerçekleşiyor.

Aile Destek Programı ödemeleri farklı ödemeler ile birlikte de en fazla 12 ay kadar verilecek.

12 aylık zaman diliminde son ödemesi ile beraber de de 2023 senesi haziran ayı için olup bu zaman diliminin ödemesi ise temmuz ayında yapılacak.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL GERÇEKLEŞİR?

Aile Destek Programı başvuruları ise e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

Aile Destek Programı başvurusunu online bir biçimde yapmak istemeyen kişiler, ikametgâh adresinin olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamı bütününde kurulmuş olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da başvurularını yapabilirler.

 12 ay hesabınıza 1.250 lira yatacak! Aile Destek Programı’nı kaçırmayın! 29 Ekim 2022


Geri Dön