02 / 05 / 2024

Hesaplara bir bir yatıyor! 12 ay boyunca 1.250 lira verilecek! Aile Destek Programı 24 Ekim 2022

Hesaplara bir bir yatıyor! 12 ay boyunca 1.250 lira verilecek! Aile Destek Programı 24 Ekim 2022

Aile Destek Programı ödemeleri son zamanların en çok merak edilen konularından biri. Peki Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı? Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar…



Aile Destek Programı ödemelerinden alabilmek için e-Devlet aracılığı ile başvuruda bulunan vatandaşlar, ödeme tarihini merak edip arama motorlarına soruyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz hafta Aile Destek Programı ödemeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada küresel ekonomik dalgalanmalar nedeni ile ihtiyaç sahibi olan aileleri korumak sebebi ile desteklerini sunmaya devam ettiklerini açıklayıp, "Programımızdan daha fazla kişinin faydalanması için mevcut bütçemiz 15 milyar Türk Lirası’na 25 milyar lira daha ekleyip programımızı genişletiyoruz” şeklinde konuşmuştu. İşte Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili tüm ayrıntılar…

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile Destek Programı ödemeleriyle alakalı şekilde geçtiğimiz günlerde canlı yayında sorulara cevap veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 4 Ekim 2022 günü yapmış olduğu açıklamada, "Aylık 850 Türk Lirası ile 1.250 Türk Lirası arasında destek veriyoruz. Ekim ayının destek ödemeleri de bu hafta yapılacak" ifadelerini kullandı.

Aile Destek Programı ödemeleri, 30 günlük bir şekilde hazırlanmış olan ödeme listeleri sonucunda merkezi şekilde gerçekleşiyor.

Aile Destek Programı ödemesi farklı ödemeler ile birlikte en fazla 12 ay sürelik bir zamana zarfında oluşacak.

12 aylık ödeme döneminin son ödemesi ile birlikte de 2023 senesi haziran ayı için olup bu zaman diliminin ödemesi de temmuz ayında gerçekleşecek.

Hesaplara bir bir yatıyor! 12 ay boyunca 1.250 lira verilecek! Aile Destek Programı 24 Ekim 2022


Geri Dön