30 / 04 / 2024

120 yılın en şiddetli depremi: Fas depreminin ardından ağır tablo

120 yılın en şiddetli depremi: Fas depreminin ardından ağır tablo

Fas İçişleri Bakanlığı, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 12'ye yükseldiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından ölü sayısının 2 bin 12'ye, yaralı sayısının ise 1404'ü ağır ol



Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş'in El-Huz bölgesindeki merkez üssü olan 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 12'ye yükseldiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından ölü sayısının 2 bin 12'ye, bunlardan 1404'ünün ağır yaralı olduğu toplam yaralı sayısının ise 2 bin 59'a çıktığı ifade edildi.

Ölümlerin, El-Huz bölgesi başta olmak üzere Tarudant, Şişava, Verzazat, Marakeş, Azila, Agadir, Kazablanka ve Yusifiyye bölgelerinde kaydedildiği belirtildi.

Fas Silahlı Kuvvetleri, yerel yönetimler, güvenlik güçleri ve sivil savunma ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü, ayrıca deprem bölgelerine insani yardımların ulaştırılması için tüm imkanların seferber edildiği kaydedildi.

Fas medyası, depremin Marakeş'in El-Huz bölgesinde yerel saatle 23.10'da meydana geldiğini ve Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde de hissedildiğini önceki gün bildirmişti.

Daha önceki bir açıklamada Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş'in El-Huz bölgesindeki 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 1037'ye, yaralı sayısının ise 721'i ağır olmak üzere 1024'e yükseldiğini duyurmuştu.

120 YILIN EN ŞİDDİETLİ DEPREMİ

Yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Fas'ın kayıtlarına göre son 120 yılın en şiddetli depremi olarak tarihe geçti. Fransa'nın başkenti Paris'in ikonik sembolü Eyfel Kulesi'nin ışıkları, Fas'ta yaşanan deprem nedeniyle söndürüldü.

FAS'TA 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Fas Kralı 6. Muhammed, depremin yol açtığı büyük kayıpların ardından ülkede 3 gün süreyle yas ilan etti. Ülkede 1960 yılında yaşanan depremde ise güneyde bulunan Agadir kenti tamamen yıkılmış ve bu felakette 10 binden fazla insan hayatını kaybetmişti.

Asgari ücretliye özel TOGG fırsatı! Tamamı krediyle verilecek!

Dikkat! İstanbul için kritik uyarı

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman


Geri Dön