15 / 05 / 2024

13 milyon emekliye beklenen haber verildi! İşte emekli bayram ikramiyesinin verileceği o tarih!

13 milyon emekliye beklenen haber verildi! İşte emekli bayram ikramiyesinin verileceği o tarih!

Emeklilerin uzun süredir beklediği haber geldi. Emekli ikramiye müjdesi verildi. İşte detaylar!



Emeklilerin gözü kulağı yeni yılda verilecek olan bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarihteydi. 2023 yılı emekli ikramiyeleri için yapılan çalışmaların son bulmasından sonra emeklilere bekledikleri tarih açıklandı. Yaklaşık 13 milyon emekli vatandaşa verilen ikramiyeler her yıl 2 kere olmak üzere 1.100 TL olarak bayram öncesinde hesaplara geçiyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNİN YATACAĞI TARİH BELLİ OLDU!

Emekli ikramiyelerinin yılbaşında yatırılması ile ilgili bir düzenleme ne yazık ki yok. Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin maaş hesaplarına geçmiş olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 yılı dini günler takviminde Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023, Kurban Bayramı da 28 Haziran 2023 tarihine denk geldiğini açıkladı. Bu bilgiler doğrultuda emekli ikramiyelerinin bayrama dört gün kala yatırılması bekleniyor.

KAMU ÇALIŞANLARININ OCAK ZAMMI ALACAĞI KONUŞULUYOR

Kamu çalışanları da Ocak ayında maaş zammından yararlanacak. Toplu sözleşmedeki artış ve enflasyon farkı ücretlere yansıyacaktır. Buna ek olarak geçen Ocak ayı itibari ile refah payının da dağıtılacağı düşünülüyor.

TUTARLAR HERKES İÇİN FARKLI OLDUĞU GÖZE ÇARPMAKTA

 Asgari ücretle çalışan bir işçinin 13 günlük maaşı 2,804 lira brüt olurken, 2,004 lira da net olmaktadır. Buradan anlaşılan; bu ay ödenecek olan en az ödeme 2,004 liradır. Maaşları brüt 7 bin 500 TL olan işçilere ise bu ay, 13 gün karşılığı olan brüt 3,250 TL, net 2,323 TL ödeme yapılıyor.

ÇALIŞANLARIN 52 GÜNLÜK ASGARİ ÜCRET!

Çalışanların 52 günlük brüt maaşları üstünden ek ücret hesaplaması yapılır.  Bu hesaplamadan sosyal gelir vergisi, güvenlik vergisi ve damga vergisi düşülmektedir. Devlet Memurları Kanununa göre çalışanlar için ücret sistemine bakılmaksızın yıllık olarak bir aylık ikramiye almaktadır. Kadroya dahil olan taşeronlar da bu ikramiyeden faydalanır.

2022 Kar lastiği cezası ne kadar? Kış lastiği ile kar lastiği arasındaki fark nedir?

Ev hanımlarına destek! Başvuru yapın sizde maaş sahibi olun! İşte detaylar!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön