Ekonomi

13 Nisan evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? T.C No ile evde bakım maaşı sorgulama!

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki evde bakım aylığı yattı mı? İşte detaylar!13 Nisan 2023 evde bakım maaşı yatan iller araştırılıyor

Evde bakım maaşı yatan iller merakla araştırılıyor. 13 Nisan 2023 evde bakım maaşı yatan iller araştırılıyor. Bakıma muhtaç olan hasta veyahut yaşlı kişilerin evde bakımlarının yapılması, ihtiyaçlarını karşılanabilmesi adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli bir şekilde evde bakım maaşı verilmektedir.

13 Nisan 2023 evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? 13 Nisan 2023 evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Maaş alan engelli kişilerin yakınları maaşların SMS ve T.C kimlik No ile sorgulanabilmektedir.

 İşte 13 Nisan 2023 evde bakım maaşı yatan illere dair ayrıntılar…

13 NİSAN 2023 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLERİN LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

Aile Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15'i ile 31'i arasında vatandaşların hesaplarına yatmaktadır. Nisan ayı içinde yapılacak evde bakım maaşı ödemeleri ile alakalı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan daha açıklama yapılmadı. 2006’da başlamış olan Evde Bakım Yardımı ile bakıma muhtaç olan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiğine dair çalışamayan vatandaşların desteklerden faydalanması sağlanıyor.

EVDE BAKIM AYLIĞI YATAN İLLER NASIL SORGULANIR?

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet Kapısı üstünden araştırılıyor. T.C kimlik numarası ile birlikte E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama yapılacak bölüme "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili ayrıntılar çıkıyor. Engelli Evde bakım ödemeye dair bilgileri sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bölümünün hemen altında tüm detaylara erişilebiliyor.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULANABİLİR!

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar öncelikle telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan kişiler, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazarak, 4747’e SMS atıp bakiye takibinde bulunabilirler.