03 / 05 / 2024

132 milyar doları geçti Yeni rekora imza attı

132 milyar doları geçti Yeni rekora imza attı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre bir yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku 181,4 milyar dolar olurken dış borç stokunda yeni rekora imza atıldı.



Merkez Bankası’nın açıkladığı rakamlara göre Türkiye’nin kısa vadeli dış borç stoku Mart sonunda 132,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Vadesine bir yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak da hesaplanan ve kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku 181,4 milyar dolar oldu. 

Böylelikle dış borç stokunda yeni bir rekora imza atıldı. 
 

132 milyar doları geçti Yeni rekora imza attı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön