Ekonomi

14 Mayıs seçimlerinden önce dikkat çeken kararname! Görevleri bitse de maaş almaya devam edecekler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere 2 gün kala dikkat çeken kararnameyi onayladı. İşte detaylar!Bunu sağlayacak olan kararname değişikliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan, onayladı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) üyeleri, hangi nedenle olursa olsun görevleri sona erse dahi, 2 yıl boyunca maaş ödenmeleri yapılacak. Bunu sağlayacak olan kararname değişikliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan, onayladı.

İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu yani SEDDK üyelerine, herhangi bir nedenle görevleri sona ermiş olsa bile, 2 yıl maaş ödenmesini sağlayacak olan kararname değişikliği onaylandı. 14 Mayıs seçime 2 gün kala imzalanan bu kararname dikkat çekti. Değişiklik öncesi kararnameye göre görevi sona ermiş olan kurul üyelerine 3 ay maaş ödemesi yapılabilmekteydi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeleri için yapılan değişiklik şu şekildedir;

“47 sayılı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun Teşkilat ve Görevlerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrasının dördüncü cümlesi aşağıdaki şu şekilde değiştirilmiştir.

‘Bir kamu kurumunda çalışmayanlardan üyeliğe atanıp görevi herhangi bir nedenle sona eren kişilere başka bir görev ya da işe başlayıncaya kadar, almakta oldukları her türlü ödemeler Kurum tarafından verilmeye devem edebilir ve bu şekilde yapılacak ödeme iki yılı geçemez.’ Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girmektedir. Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”

HANGİ SİYASİ LİDER NEREDE OY KULLANACAK?