27 / 04 / 2024

15 bin lira ikramiye için kanun teklifi Meclis'te!

15 bin lira ikramiye için kanun teklifi Meclis'te!

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, gaziler,  şehit yakınları ve vazife malullerine, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla, 15 bin Türk Lirası ikramiye verilmesi için Meclis'e kanun teklifi verdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel çalışmayan emeklilere 5 bin lira emekli maaşı ödemesi yapılacağını ilan etmişti. 

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Şehit Yakınları, Gaziler ve Vazife Malullerine Yönelik Cumhuriyet İkramiyesi Ödemesi Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM’ye sundu.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, gaziler, şehit yakınları ve vazife malullerine Cumhuriyet'in 100. yılına özel 15 bin TL’lik ikramiye verilmesini içeren kanun teklifinin gerekçesindeki maddeleri tek tek sıraladı. 

Türkiye'nin ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için canını siper eden şehitlere ve gazilere tüm imkanları seferber ederek gerekli desteği sağlamak Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdinin vicdani sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Köksal, "Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize yönelik devletimiz tarafından sağlanan destek ne yazık ki yetersiz kalmaktadır. Ülkemizde yaşanan terör olayları sonrası büyük bir vicdani sorumlulukla şehit olan kahramanlarımızın yakınlarına ve gazilerimize verilmek üzere toplanan yardım paralarının bile iletilmediği veya yetersiz kaldığı bilinmektedir" diye vurgu yaptı.

Köksal, Türkiye'deki ekonomik koşullar da göz önüne alındığında şehit yakınlarına ve gazilere yönelik sağlanan imkanların arttırılmasının gerektiğini söyledi. 

15 bin lira ikramiye için kanun teklifi Meclis te!

"YILLARDIR SÜREGELEN MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ NOKTASINDA ATILACAK İLK ADIM OLACAK"

Mütevelli Heyet Başkanlığı’nı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sürdürdüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı üzerinden bir kısım yardımların yapıldığı fakat yetersiz kaldığı bilinmekte olduğunu söyleyen Köksal, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını karşılayacağımız 29 Ekim 2023 tarihinde vatanımızın bütünlüğünü korumak ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için kendini siper eden şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize, Cumhuriyet İkramiyesi adı altında 15.000 Türk Lirası ödenmenin yapılması, senelerdir süregelen mağduriyetin giderilmesi kapsamında atılacak ilk adım olacaktır. Bu ödeme gücünü sağlamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin sürekli dile getirilen ‘ekonomik güç’ söylemlerini de güçlendirmek için bir adım olacaktır.” diye belirtti. 

TOKİ Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor! Silifke'ye 447 konutluk dev proje geliyor! 

İhtiyaç kredisinde vade sınırı ne kadar?

Trend Line'da son fırsatlar! Teslimler Haziran 2024'te!


Geri Dön