16 / 05 / 2024

15 yıl vadeli 'gerçek mortgage' geliyor! Orta direk ev sahibi olacak!

15 yıl vadeli 'gerçek mortgage' geliyor! Orta direk ev sahibi olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut kredisi ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Nebati, konut sektörünü canlandıracak ‘gerçek mortgage’ için hazırlıklar olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...



Konut sektöründeki sıkıntıya işaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Orta direğin hayali bir ev, bir otomobil sahibi olabilmektir değil mi?" dedi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın dar gelirliye konut kampanyası ile ilgili konuştu. 

Çok doğru bir adım atıldığının altını çizen Bakan Nebati, "Dar gelirli vatandaşlarımız o kampanya ile konut sahibi olma fırsatı yakalayacak" ifadelerini kullandı.

15 yıl vadeli gerçek mortgage geliyor! Orta direk ev sahibi olacak!

Bakan Nebat, konut sektörünü canlandırmaya ilişkin yapılan açıklamalara da değindi. Nebati, konut sektörünü canlandırmaya dönük “gerçek mortgage” konusunda hazırlıklar olduğunu dile getiren Nebati, "Orta direğin konut sahibi olma hayalini bu modelle gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Hazırlıklarını yaptıkları modelde kullanılacak “mortgage kredisi”nin vadesinin 15 yıl civarında olabileceğine dikkat çeken Bakan Nebati, bu modelde kredi faizlerinin alınacak konut fiyatlarına göre farklı uygulanacağına dikkat çekti. 

15 yıl vadeli gerçek mortgage geliyor! Orta direk ev sahibi olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuyla ilgili açıklamasında "Örneğin 10 milyon liranın altındaki konuta uygulanacak faiz, üstündekine göre daha düşük olacak" diyerek kademeli bir model olacağına da dikkat çekti. 

Son 40 ayda konut kredisi faizlerinin zirve yapmasıyla vatandaşlar, düşük faizli konut kredisi veren bankaları araştırmaya başladı. Yüksek faiz oranları yüzünden adeta durma noktasına gelen konut sektörünün hareketlendirilmesi için yeni kredi kampanyası dört gözle bekleniyor. 

Yeni kampanya kapsamında alt, orta ve yüksek gelir grubuna göre üç farklı seçeneğe yer verileceği gündeme gelmişti. Bu çerçevede, faiz oranlarının yüzde 0,69 ila 1,20 arasında olacağı da belirtildi. Ancak henüz kesin rakamlar açıklanmadı.

TOKİ'nin yeni takvimi belli oldu! Peş peşe çekilecek 12-19 Aralık 2022 TOKİ kura çekimi hangi illeri kapsıyor?

İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 117,07 yükseldi! Konut maliyetleri katlanıyor! 

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!


Geri Dön