06 / 08 / 2024

150 bin TL evlilik kredisini kimler alabilir?

150 bin TL evlilik kredisini kimler alabilir?

150 TL evlilik kredisi, yeni evlenecek olan gençlere ‘evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi’ kapsamında devlet tarafından verilmektedir. Verilen bu krediden yararlanmak için kişilerin belli şartları yerine getirmiş olması lazımdır.



Evlilik hazırlığında olan gençlere maddi açıdan destek olabilmek için devlet, ‘evlenecek gençleri destekleme projesi’ uygulamasını devreye alınmıştı. Buna göre, evlilik için hazırlık yapan kişiler 150 bin TL değerindeki krediden yararlanarak ev eşyası, düğün masrafları ya da diğer ihtiyaçlarını daha kolay bir şekilde temin edebilmektedir. 

GERİ ÖDEMESİ NASIL OLUR?

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen proje doğrultusunda, evlenecek gençlere verilen 150 bin liralık kredinin geri ödemesi iki sene sonra başlamaktadır. Kırk sekiz ay vade ile geri ödenecek olan bu krediden şartlara uyan kişiler faizsiz bir şekilde yararlanmaktadır. İki yıl boyunca ödemelerin yapılmayacak olması ise evlendikten sonra çiftlerin maddi olarak kendilerini toparlayabilmelerine de imkan sunmaktadır.

150 bin TL evlilik kredisini kimler alabilir?

EVLİLİK KREDİSİNİ KİMLER ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan 150 bin liralık krediyi alabilmek için kişilerin yerine getirmesi gereken belli başlı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekilde açıklanmıştır;

- İlgili krediye başvuracak olan kişilerin, başvuru tarihi itibari ile on sekiz ila yirmi dokuz yaşları arasında olmaları gerekir (otuz yaşından gün almamış olması gerekir)
- Depremden etkilenen on bir il dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olunmaması gerekir.
- Çiftlerin son altı aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı, iki asgari ücretten fazla olmamalıdır
- Resmi nikah tarihine başvuru tarihi itibari ile en az iki, en fazla altı ay kalmış olması gerekir.
- Kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.
- Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu ya da uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu ya da uyarıcı madde satın almak, kabul etmek ya da bulundurmak, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararının bulunmaması gerekir.
- Evlilik öncesi ve sonrası için bakanlığın sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin kabul edilmesi ve bu seanslara katılım sağlanması gerekir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

150 bin liralık faizsiz evlilik kredisine başvurmak için belli adımlar bulunuyor. Bu krediye başvurmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden işlemler yapılabilir. Aynı zamanda e-devlet platformu üzerinden ilgili projenin aratılması halinde de yine sistem kişileri direkt olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek başvuru sayfasına yönlendirecektir.

Evlilik kredisi ödemeleri bugün resmen başlıyor! 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL veriliyor!

Bakanlık duyurdu! Evlilik kredisi 21 Mayıs'ta yatacak...

Sıfır faizli 150 bin TL evlilik kredisi ödeme tarihi açıklandı!

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat'tan itibaren başlayacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön