04 / 05 / 2024

150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli

150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya ve Türkiye arasında toplamda 4 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu belirtti. Karanfil, Libya'da Türk iş insanlarını bekleyen ortalama 150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli olduğunu dile getirdi



DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Libya ve Türkiye arasında ortalama 4 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu dile getirerek, Libya'da Türk iş insanlarını bekleyen toplamda 150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli olduğunun altını çizdi.

Karanfil, yaptığı açıklamada Libya'nın "Afrika'nın kapısı" olduğuna inandığını söyleyerek, "Ülkede büyük projeler hayata geçiriliyorlar ancak teknik yetersizlikler sebebiyle yavaşlıklar yaşanıyor. Mesela, Türk şirketleri Libya'da maalesef toprak alamıyorlar. Birçok sektör geri bırakılmış, sermaye de son dönemde dışarı kaçtı. Burada hızla bir iyileşme için doları da sabitleyip özel sektörün elini bağlayan sistemlerin gözden geçirilmesi önemli. Libya'da büyük fırsatlar var ama burada ana motor, ana hareket, kurumların kolaylaştırıcı yönde rol üstlenmesi." ifadelerini kullandı.

Libya'nın önündeki en büyük sorunun yarım bırakılan projeler olduğunu vurgulayan Karanfil, "Türkiye olarak 2002'den beri kendimizi burada kanıtladık. Özellikle altyapı, konut, iskan, AVM, enerji ve de sanayi alanlarında büyük atılımlar gerçekleştirdik. Libya için bütün imkanlarımızı yine seferber etmeye hazırız. Libya'nın refahı için elimizdeki tüm imkanları sunmaya hazırız. Geleceğe katkı vermek iki tarafa katkı sunacaktır." dedi. 

Bakan Erdoğan’ın verdiği asgari ücret talimatını açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön