18 / 05 / 2024

1.500 TL'ye yükselen gram altın tepetaklak oldu! Nedeni ortaya çıktı! Altın alalım mı, bekleyelim m?

1.500 TL'ye yükselen gram altın tepetaklak oldu! Nedeni ortaya çıktı! Altın alalım mı, bekleyelim m?

Altın fiyatları 14 Mayıs seçimleri öncesinde rekor yükselişlere imza attı. 1.500 TL olan gram altın bir anda tepetaklak oldu. Altın fiyatları neden düştü? Altın alalım mı, bekleyelim mi?



ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Altının ons fiyatı 1.960 dolara kadar geriledi. ABD borç limiti müzakerelerine yönelik artan iyimserlik ve Fed'den gelen şahin mesajların baskı oluşturmasıyla yüzde 2'lik bir düşüş yaşadı.

Ons altın iki hafta önce 2085 doları test ederken, 120 doların üzerinde bir düşüş yaşadı.  Bu düşüşlere rağmen altın yılbaşından bu yana yüzde 7 kazanç sağladı.

 1.500 TL ye yükselen gram altın tepetaklak oldu! Nedeni ortaya çıktı! Altın alalım mı, bekleyelim m?

ABD Başkanı Joe Biden ve Meclis Başkanı Kevin McCarthy, ABD'nin temerrüde düşmesinin önleneceğine emin gözlerle bakarken McCarthy ABD borç tavanını yükseltmek için potansiyel bir anlaşmanın önümüzdeki hafta en kısa sürede yapılabileceğini söyledi.

Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'de enflasyonun Fed'in duraklama düğmesine basmasına yetecek kadar hızlı soğumadığını söyledi.

Bullard, "Enflasyonun düşmesini bekliyorum, ancak istediğimden daha yavaş oldu ve enflasyonu gerçekten kontrol altına aldığımızdan emin olmak için oranları biraz daha yükselterek bir miktar sigorta yaptırmayı gerektirebilir. Asıl riskimiz, enflasyonun 1970'lerde olduğu gibi düşmemesi, hatta tersine dönmesi ve yükselmesi." diye konuştu.

 


Geri Dön