11 / 05 / 2024

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...



6) Aynı ilçede bulunan 2 konutuna da ağır hasarlı raporu verilen bir afetzede 2 konuttan da hak sahibi olabilir mi?

-Afetzedenin kaç tane ağır hasarlı konutu olursa olsun AFAD tarafından hak sahibi olmak kaydıyla kendisine bir tane konut yapılıyor.

7) Aynı şehirde, farklı ilçelerde yer alan 2 konutuna da ağır hasarlı raporu verilen bir afetzede 2 konuttan da hak sahibi olabilir mi?

-Farklı ilçelerde dahi olsa, afetzedenin kaç tane ağır hasarlı konutu olursa olsun AFAD tarafından hak sahibi olmak kaydıyla yalnızcabir tane konut yapılır.

8) Afetin yaşandığı şehirden başka bir şehirde kendisine ait bir konutu daha olan afetzede hak sahibi olabilmekte midir?

-Afetzedeler, herhangi başka bir şehirde hasarsız konutu olsa dahi afetin meydana geldiği yerdeki ağır hasar gören konutundan dolayı hak sahibi olabilir.

9) İkamet ettikleri ev ağır hasar gören kiracılar hak sahibi olabilir mi?

-Kiracılara afet konutu yapılmamaktadır. Hak sahibi olunması kaydıyla konut tapuda kimin üzerine ise AFAD onun adına afet konutu yapar.

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

10) Ağır hasarlı olarak tespit edilen bir konutta beraber ikamet eden hem evli çocuk hem de ebeveyni hak sahibi olabilir mi?

-Böylesi bir durumda, yalnızca hak sahipliği koşullarını taşıyan ebeveynlerden mülk sahibi olan adına konut yapılmaktadır.

11) Ağır hasarlı şekilde tespit edilen ve ebeveynine ait başka bir konutta ikamet eden evli afetzede hak sahibi olabilir mi?

-İkamet ettiği konutu babası veya annesinin üzerine kayıtlı olan, ebeveynlerinden ayrı bir konutta resmi ikametgahlı şekilde oturan evli afetzede, ebeveynlerine ait hasarsız başka bir konut dahi olsa AFAD’dan hak sahibi olabiliyor.

12) Konutu ağır hasarlı olan ancak evli çocuğunun oturduğu hasarsız başka bir konutu olan afetzedeler hak sahibi olabilir mi?

-İkamet ettiği konut ağır hasarlı bile olsa, evli çocuğunun oturduğu kendisine ait hasarsız başka bir konutu olan afetzedeler hak sahibi olamıyor.

13) Ağır hasarlı konut kendi üzerine olan afetzede, yapılacak olan yeni afet konutunu çocuğunun üzerine yaptırabilmekte midir?

-Afet yaşandığı tarihte, konut afetzedenin üzerine kayıtlı ise çocuğu adına hak sahipliği devri yapılması mümkün değil.


Geri Dön