03 / 05 / 2024

18-29 yaş arası gençlere İŞKUR'dan destek! Başvurular başladı!

18-29 yaş arası gençlere İŞKUR'dan destek! Başvurular başladı!

Gençler için devlet destekli bir maaş projesi hayata geçirildi ve başvuruları başladı. Bu projenin temel amacı, gençlerin eğitimlerine destek sağlamak ve onların istihdam olanaklarını artırmaktır.



Devlet çeşitli projeler ile yardıma ihtiyacı olanlara destek olurken gençleri de unutmamaktadır. Çıkardığı projeler, ev hanımları, girişimciler ve birçok vatandaş için de faydalı olabilmektedir. 1 Nisan 2023 tarihi itibari ile zamlı olarak devam eden bu proje de yine gençlerin desteklenmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amacıyla sürdürülmektedir.

Devletin çıkardığı mesleki eğitim ve işbaşı eğitimi programları, 18-29 yaş aralığındaki gençlerin işini kolaylaştırmaktadır. Gençler bu programlar sayesinde hem meslek edinecek hem de maaş alacaklar. Bu desteklenen programlar sayesinde 500.000'den fazla genç, ödemelerden faydalanıyor ve mesleklerinde kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Gençlerin istihdam olanaklarının artırılması ve kariyerlerine başarılı bir şekilde başlamaları için devletin bu tür destek programları son derece önemlidir. İşte, işbaşı eğitimi başvurusu nasıl yapılır? Sorusunun ve merak edilen diğer soruların cevapları...

 18-29 yaş arası gençlere İŞKUR dan destek! Başvurular başladı!

18-29 yaş arasındaki gençlere devletten destek geldi

Devlet tarafından başlatılan proje kapsamında gençler, işbaşı eğitim programları sayesinde günlük olarak ödemelerini almaktadır. Aylık olarak yapılan ödemelerin miktarı en az 51 bin TL olarak belirlenmiştir. Bulut bilişim programı, siber güvenlik, kodlama ve oyun geliştirme gibi alanlara giren gençler ise günlük olarak 359.90 TL ödeme almaktadır. Toplam 9 ay sürecek olan programlar kapsamında gençlere ödenecek toplam tutar ise 84 bin 216 TL'dir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön