17 / 05 / 2024

18-29 yaş arası gençlere İŞKUR'dan destek! Başvurular başladı!

18-29 yaş arası gençlere İŞKUR'dan destek! Başvurular başladı!

Gençler için devlet destekli bir maaş projesi hayata geçirildi ve başvuruları başladı. Bu projenin temel amacı, gençlerin eğitimlerine destek sağlamak ve onların istihdam olanaklarını artırmaktır.



 18-29 yaş arası gençlere İŞKUR dan destek! Başvurular başladı!

Devletin bu destek programları sayesinde gençlere hem meslek öğretmeyi hem de ekonomik anlamda ülkeye katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçladığı bilinmektedir. Programlara lise, üniversite ve açık öğretim öğrencileri katılabilmekte, İŞKUR tarafından desteklenmektedirler.

Programlara göre eğitim süresi farklılık göstermektedir. Bilişim ve imalat programları 6 ay, muhabirlik gibi meslekler için 9 ay süreyle uygulanmakta, diğer programlarda ise 3 ay eğitim verilmektedir. Gençlerin bu programlar sayesinde mesleklerinde kendilerini geliştirme fırsatı bulmaları ve istihdam olanaklarının artırılması hedeflenmektedir.

İşbaşı eğitim programı nedir?

İŞKUR tarafından yürütülen işbaşı eğitim programı, iş hayatına atılmak ve meslek edinmek isteyen gençlere yönelik devlet destekli bir proje olarak hayata geçirilmiştir. Program kapsamında meslek eğitimi alırken aynı zamanda günlük maaş da alabilen gençler, İŞKUR müdürlükleri veya e-şube üzerinden başvuruda bulunabilmektedir.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde geldi! Bayram ikramiyesi için açıklama geldi!

İŞKUR'dan işe yönlendirme yardımı! İş bulana kadar her ay yatırılacak!

2008 sonrası sigortalılar dikkat! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön