25 / 11 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin dev projesi 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart'ta hizmete açılıyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...




Turizm beldelerine talep artacak mı?

Yaptığı açıklamada açılışı merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün merkezi konumdaki yüksek dönümlü arsalarda konut yatırımlarını, sahil kesiminde ise turizm yatırımlarını geliştireceğini kaydeden TSKB GD Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu, “Ticari yatırımların artış göstermesi, bölgede yapılaşmanın ve nüfusun artması ile hız kazanacak. Projeyle Avrupa ülkeleri, Balkanlar ve özellikle Yunanistan ve Bulgaristan ile ticari ilişkilerin yanı sıra kültürel etkileşimin de olumlu yönde etkilenmesi bekleniyor. Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun, Gebze-İzmir Otoyolu'na Balıkesir civarında bağlanmasıyla; İzmir, Aydın, Antalya gibi turizm merkezlerinin Avrupa ülkeleriyle arasındaki mesafe oldukça kısalacak. Köprü ve otoyol projeleri ile yolun oldukça kısalması sebebi ile turizm açısından bölgenin cazibesini artıracağını düşünüyoruz. Özellikle, Çanakkale iline erişimin kolaylaşması ile birlikte Assos ve Bozcaada gibi turizm beldelerine talebin artacağı ve bu doğrultuda özellikle büyük yüz ölçümüne sahip arsalarda turizm ve ticari yatırımların ağırlıklı olması bekleniyor” şeklinde konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Yatırımcıların hedefinde hangi bölgeler var?

Açılışı merakla beklenen Çanakkale Köprüsü ile projelendirilen Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege’yi birbirine bağlaması nedeniyle birçok bölgede değer artışları yaşanacağını kaydeden TSKB GD Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Projeden etkilenecek beldelerin İstanbul sınırından başlamak üzere; Karaevli, Nusratfakı, Yenice, Ahievren, Ballı, Yülüce, Bolayır, Güneyli, Sındal, Hacıgelen, Hurma, Süle, Navruz, Seyvan, Umurlar, Başkoz, Gündoğdu, Havutbaşı, Çakallar mevkileri olduğunu ve bu bölgelerde  gayrimenkul değerlerinin artış halinde olduğunu söyleyebiliriz.  Tekirdağ ilinin; Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı ilçeleri ise yatırımcıların hedefi halinde yer alıyor. Gayrimenkul değerlerinde artışın bölgeye olan taleple birlikte doğru orantılı devam ettiğini söyleyebiliriz. Bu bölgelerde daha çok ticari ve konut yatırımlarının ön planda olacağını düşünüyoruz” 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

 


Geri Dön