1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında denize iniliyor!
Geçen yıl 18 Mart'ta temeli atılan, tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü" inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü ve yüklenici firmanın yetkililerinin verdiği bilgilere göre 18 Mart 2017'de düzenlenen törenle temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan "1915 Çanakkale Köprüsü"nün inşaatında bir yıl geride kaldı. Şantiye alanında yaklaşık bin işçinin görev aldığı çalışmalarda ilk olarak rüzgar testleri yapıldı.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kara ve deniz sondaj çalışmalarının da başarıyla tamamlanmasının ardından kuru havuz çalışmalarına geçildi ve buradaki inşa süreci sona erdi.
Köprü ayak temelleri için çalışmalara başlanırken, deniz dibindeki inceleme ve kontroller de başarıyla tamamlandı.
Tasarımındaki incelikle de dünyada bir ilk olacak
Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak "1915 Çanakkale Köprüsü" tasarımındaki inceliklerle de dünyada bir ilk olacak. Köprünün kule bağlantıları ve bağlantı unsurları Türk bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaza boyanacak.
Denizde tören yapılacak
18 Mart'ta Lapseki ilçesinin Şekerkaya mevkisi açıklarına getirilecek vinçle "Kule Temel Betonu ve Kule Kazık Çakım" töreni gerçekleştirilecek.
Lapseki'nin Şekerkaya mevkisi ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına inşa edilecek köprü, Çanakkale Boğazı'nın ilk asma köprüsü olarak hizmet verecek.