27 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

1915 Çanakkale Köprüsü'ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

Türkiye ve dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının katıldığı törenle 18 Mart 2022 Cuma günü resmen faaliyete girdi. Köprüde bulunan gizli sembollerin ne anlma geldiği merak konusu oldu. İşte detaylar...



1915 Çanakkale Köprüsü her bir teknik özelliğiyle de farklı anlamlar taşıyor. Köprünün isminin başındaki 1915 birinci dünya savaşının en kanlı, en ibretlik en canhıraş mücadelelerine sahne olan Çanakkale’de Deniz Zaferi’ni kazandığımız yılı, kule yüksekliği 318 metre de; Mart ayının 18’ini ifade ediyor.

İşte detaylar...

 1915 Çanakkale Köprüsü ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

Çalışmalarına 4 yıl önce başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022 Cuma günü Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete girdi. Köprünün geçiş ücreti 15 euro+KDV şeklinde açıklandı. Çanakkale Köprüsü'ne gizlenen mesajlar ve köprünün teknik özellikleri ise merak konusu oldu. Köprü geçişlerinin bir hafta boyunca ücretsiz olacağı açıklandı. Geçişlerin ücretsiz olacağını duyan vatandaş aracıyla köprüden geçmek için akın etti ancak tören için alana kurulan sahne ses düzenlemesinin kaldırılması ve yolun temizlenmesinin gece yarısını bulacağı öğrenildi. Bazı vatandaşların köprüden ücretsiz geçebilmek için yolun temizlenmesini gece yarısına kadar da sürse bekleyeceği ifade edildi. Özel araç sürücüleri ve ve tır şoförleri boş arazilerde bekledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön