09 / 05 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

1915 Çanakkale Köprüsü'ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

Türkiye ve dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının katıldığı törenle 18 Mart 2022 Cuma günü resmen faaliyete girdi. Köprüde bulunan gizli sembollerin ne anlma geldiği merak konusu oldu. İşte detaylar...



1915 Çanakkale Köprüsü Türkiye tarihi açısında anlamı olan pek çok sembolü üzerinde taşıyor. 2 bin 23 metre orta açıklık, Cumhuriyet'imizin 100. yılı olan 2023'e atıf. 318 metrelik çelik kuleleri, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'ne işaret. 16 metrelik mimari amaçlı top mermisi figürleri, top mermilerini insanüstü bir güçle sırtlayan Seyit Onbaşı'ya saygı, ve selam anlamı taşıyor. Kırmızı-beyaz renkli kuleler, Türk bayrağını işaret ediyor. Çanakkale Köprüsü 4 yıllık yapım süresi boyunca 30 bin kişinin emeğiyle yapıldı. Köprü yapımında 6 bin personel ve 740 iş makinesi çalıştı.

1915 Çanakkale Köprüsü ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön