30 / 04 / 2024

1941'de İzmir'e iki yeni cadde! Binalar tek tek yıkılmış!

1941'de İzmir'e iki yeni cadde! Binalar tek tek yıkılmış!

1941 yılında, İzmir'de Fevzipaşa Bulvarı'nın tamamı ve Cumhuriyet Bulvarı'nın bir kısmı bitilmiş. Bu iki yeni caddenin yerindeki binalar ise belediye tarafından istimlak edilmiş.



1941 yılında  İzmir  iki yeni caddeye kavuşmuş. Fevzipaşa Bulvarı'nın tamamı ve Cumhuriyet Bulvarı'nın bir kısmı tamamlanmış. Söz konusu caddelerin inşaatı için buradaki binalar tek te yıkılmış. Aynı zamanda bu cadde üzerinde yer alan Kantar Karakolu'da yıkılanlar arasındaymış. 

Söz konusu haber 5 Mart 1941 yılında Yeniasır Gazetesi' nde iki Bulvar'da yeni inşaat' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber... 

1941 de İzmir e iki yeni cadde! Binalar tek tek yıkılmış!

iki Bulvar'da yeni inşaat

Fevzipaşa bulvarının tamamı ve Cümhuriyet bulvarınım bir kısmı bitirilecek... Belediyece şehrimizin muhtelif yerlerindeki inşaat ve tamirat isleri haricin- de olarak fuar mevsimine kadar Fevzi pasa bulvarının tamamı ile Cümhuriyet bulvarın İkinci Kordons Cümhuriyet meydanına kadar olan kısmının inşarı kararlaştırılmıştır. Bu hususta faaliyete de geçilmiş bulunuyor. Meskür bulvarlar üzerine düşen bazı binalar belediyece istimlak edilmiş ve bunların yıkılmasıma başlanımıştır. Bu meyanda Kantar karakolu binası da yıktırılmaktadır.

1942 yılında kiracı hakları! Kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak, kiracı çıkarılmayacak!

1951 yılında İstanbul'a yeni mahalle: Levent!

Geri Dön