28 / 04 / 2024

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.



1941'de yeni binalar ve tamir ve tadilat edilen binaların kira bedellerinin nasıl ayarlanacağı konusunda yeni düzenlemelere gidilmesi kararlaştırılmış. Bu kapsamda söz konusu proje avukatlara danışılarak karar verilecekmiş. 

Söz konusu haber Yeni Asır Gazetesi 20 Ocak 1941 tarihinde  ''Kiralar hakkında yeni karara doğru'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Kiralar hakkında yeni karara doğru

Yeni yapılan vaya tadil olunan bina kiraları nasış tesbit edilecek

Ankara 19 (Yeni Asır)- Kira bedelleri icar mukavelenamesiyle muayyen olmıyan veya milli korunma kanununun tatbik mevkiine girmesinden sonra inşa veya tadil edilmiş olan veya müstecir tarafından tahliyeden sonra kullanma tarzı değiştirilerek icar olunan gayri menkullerin kira bedeller ne suretle tesbit edileceğini gösteren koordinasyon kararı hazırlanmaktadır. Proje önümüzdeki günlerde hukukçulat ve belediyecilerden mürekkep bir komisyonda tetkike tabi tutularak koer dinasyon heyetinin tasvibine arz edilecektir.

1952'de vali denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'ndaki belediye ucuz evleri kontrol edilmiş!
1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

Geri Dön