04 / 05 / 2024

1944 yılında İstanbul'da bağcılık ihya edilecekmiş!

1944 yılında İstanbul'da bağcılık ihya edilecekmiş!

1944 yılında İstanbul'un eski sayfiye yerleri özellikle Göztepe ve Yakacık arasında uzanan geniş üzüm bahçeleri harap olmuşlar. İstanbul'un bağları tekrardan ihya edilerek bol miktarda üzüm yetiştirilecekmiş.



İstanbul'da bağcılık ihya edilecek


Bir vakitler İstanbul'un birçok sayfiye yerleri, bilhassa Göztepe'den Yakacık ve havalisine kadar uzanan geniş sahalar baştan başa üzüm bağlarıyla dolu idi. Fakat zamanla bu bağların büyük bir kısmı bakımsızlıktan harap olmuştur. İstanbul ve havalisinin çavuş, yapıncak gibi iyi üzüm yetiştirmeye pek müsait bulunduğu ve bu üzümleri yetiştiren bağlara himmet sarf edildiği takdirde birkaç sene içinde diğer vilayetlere ihtiyaç görülmeksizin İstanbul'un üzüm ihtiyacını karşılayabileceği, hatta ihracat bile yapılabileceği anlaşılmaktadır.

1944 yılında İstanbul da bağcılık ihya edilecekmiş!

Haber aldığımıza göre, İstanbul'un eski bağcılığını yeniden canlandırmak, hatta verim kabiliyetini artırmak üzere gayet esaslı tedbirler alınması düşülmektedir. Bu hususta bir çalışma programı hazırlanacaktır. Bu seneden itibaren İstanbul bağcılığına önem verilecektir.


Akşam Gazetesi 2 Eylül 1944


Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön