30 / 04 / 2024

1958 yılında Avcılar Anbarlı'da metrekaresi 6 liraya arsa!

1958 yılında Avcılar Anbarlı'da metrekaresi 6 liraya arsa!

Reşat Altın'ın 161 liraya satıldığı 1958 yılında, Anbarlı'da bulunan arsaları metrekaresi 6 liradan satın almak mümkünmüş. Tamamen denize nazır 250 metrekare arsa, 9 adet altın parasına alınabilirmiş.



AVCILAR ANBARLI ARSALARI


Metrekaresi 6 ve 8 Liradan

250 METRE BİR EVLİK ARSA 1500 VE 2000 LİRADIR.


  Avcılar - Anbarlı Sahil Bahçeli Evler Arsa ve İnşaat Müessesi bir defaya mahsus olmak üzere dar gelirli ve memur vatandaşlarımıza en büyük bir fırsatı veriyor. Bugüne kadar bir yuva sahibi olamamış vatandaşlarımızı bugünden itibaren tevzi satışlarında bulunmak üzere davet ediyoruz.

  

     GELİNİZ BEĞENİNİZ ARSANIZI AYIRINIZ

  

  Arsalarımız Londra asfaltına 150 metre mesafededir ve tamamen denize nazırdır. Devamlı surette işleyen vasıtaları mevcut oluğ herkesin az bir para işe bir yuva kurabileceği en güzel bir yerdedir. Müessesemiz, sırf sayın halkımıza hizmet gayesiyle tevzine başladığı bu arsalardan talep fazla olduğundan şahıs başına ancak bir parsel verebilecektir. Bu yüzden gecikmeyip bir an evvel yuvanızı kurabileceğiniz arsanızı seçmek üzere yazıhanemize müracaatla talebinizi bildirmek üzere yazıhanemize müracaatla talebinizi bildirmek menfaatiniz icabıdır. Bu fiyatlar peşin 6 ve 8 liradır. Sayın müşterilerimizin peşin verecekleri paraların bir kısmı çıkışmadığı takdirde müessesemiz bir kolaylık gösterebilir. Arsaları görmek için müessesemize isimleri kayıt ettirmiş sayın müşterilerimizi cumartesi saat 1'den itibaren ve pazar günü sabah saat 7'den akşam beşe kadar Çarşıkapı, Azak Sineması'nın bulunduğu Tiyatro Caddesi'nde 14. No.lu Aydın Saray önünden kalkacak otobüslerimizle ücretsiz olarak görülebilir ve arsasını beğenip ayıracak müşterilernizden 250 lira kapora alınır. Sayın müşterilerimizin kolaylıkları için nüfus kağıtları işe 2'şer fotoğraf getirmeleri rica olunur.


AVCILAR ANBARLI

SAHİL BAHÇELİ EVLER ARSALARI ve İNŞAAT MÜESSESESİ Şaban Ertiş

Adrese dikkat: Çarşıkapı, Azak Sineması'nın bulunduğu Tiyatro Caddesi'nde 14. No.lu Aydın Saray kat 4, No. 152-153. Telefon: 224490'dan 246.


Hürriyet Gazetesi 28 Ağustos 1958



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön